Πώς θα διατηρήσεις την εταιρική σου κουλτούρα

Μάθε πώς θα καλλιεργήσεις μία ισχυρή εταιρική κουλτούρα όταν οι υπάλληλοί σου μπορούν να εργάζονται από οπουδήποτε

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι η παραγωγικότητα δεν εξαρτάται μόνο από τους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου. Ανακαλύψαμε επίσης τα οφέλη που αποφέρει η τηλεργασία στη ζωή μας – από το να εξοικονομούμε χρήματα από τα έξοδα μεταφοράς έως το να απολαμβάνουμε μία καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Καθώς αίρονται σιγά σιγά τα περιοριστικά μέτρα, οι εταιρείες ψάχνουν νέους πλέον τρόπους να συνδυάσουν τις δύο αυτές πραγματικότητες, επιτρέποντας, από τη μία, στις ομάδες τους να διατηρήσουν τα πλεονεκτήματα της εξ αποστάσεως εργασίας και προσφέροντάς τους, από την άλλη, την επιλογή να επιστρέψουν στο γραφείο όταν θα είναι πλέον ασφαλές να το κάνουν.

Αν και η νέα αυτή ευελιξία είναι πολύ ωφέλιμη για τους εργαζόμενους, δημιουργεί καινούργιες προκλήσεις για τους εργοδότες. Μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις είναι η εξής: πώς διατηρείς μία ισχυρή εταιρική κουλτούρα όταν το ανθρώπινο δυναμικό σου είναι διασκορπισμένο;

Ακολουθούν τρεις τρόποι που θα σε βοηθήσουν να καλλιεργήσεις μία θετική εταιρική κουλτούρα εάν έχεις ομάδες που εργάζονται τόσο από το σπίτι όσο και από το γραφείο:

1. Βεβαιώσου ότι οι ομάδες παραμένουν συνδεδεμένες και αλληλεπιδρούν αποτελεσματικά

Η επικοινωνία αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της ομαδικής εργασίας και κουλτούρας. Και είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς όπου οι εργαζόμενοί νιώθουν συνδεδεμένοι και γνωρίζουν ότι ακούγεται η φωνή τους, από οπουδήποτε και αν εργάζονται. Εξέτασε την πιθανότητα να εγκαταστήσεις πλατφόρμες επικοινωνίας όπως το Slack και το Microsoft Teams για να διευκολύνεις τις συζητήσεις μεταξύ των μελών της ομάδας σου.

Οι εταιρικές συσκέψεις αποτελούν βασικό στοιχείο μιας δουλειάς σε γραφείο και, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί από εμάς συνεχίσαμε να τις κάνουμε (εικονικά) για να νιώσουμε συνδεδεμένοι. Δεν υπάρχει λόγος να μην μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τηλεσυσκέψεις και σε ένα υβριδικό περιβάλλον εργασίας. Αρκεί να υπάρχει εγκατεστημένη μία πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης για να μπορείς να συνδέεις όσους εργάζονται από το σπίτι με όσους εργάζονται στο γραφείο. Ένας άλλος καλός τρόπος για να διατηρήσεις υψηλό το ηθικό του προσωπικού και να αναπαραγάγεις μία δια ζώσης εμπειρία είναι να παροτρύνεις τους ομιλητές να χρησιμοποιούν την κάμερά τους όταν απευθύνονται στους συναδέρφους τους όπως ακριβώς θα το έκαναν και στο γραφείο.

Αν και οι συσκέψεις είναι σημαντικές, ουκ εν τω πολλώ το ευ. Οι πολλές συσκέψεις μπορεί να αποβούν αντιπαραγωγικές και να οδηγήσουν σε κόπωση και μία γενική απέχθεια για τις βιντεοκλήσεις. Συνέχισε να πειραματίζεσαι για να βρεις τη σωστή ισορροπία για τους εργαζομένους σου και βεβαιώσου ότι οι συσκέψεις παραμένουν ένας αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας αντί για περιττό περισπασμό.

Τέλος, καθώς συνεχίζουμε να προσαρμοζόμαστε σε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, παρότρυνε τους εργαζομένους σου να μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Είτε μέσω συναντήσεων 1 προς 1 και ομαδικών συναντήσεων, είτε μέσω ανώνυμων διαδικτυακών δημοσκοπήσεων και ερευνών, σύλλεξε και άκου τα σχόλια σε τακτική βάση για να βεβαιώνεσαι ότι οι τρέχουσες ρυθμίσεις ωφελούν τους πάντες.

2. Επίτρεψε στους εργαζομένους να εργάζονται παραγωγικά από οπουδήποτε

Για να μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από το ευέλικτο ωράριο εργασίας, θα πρέπει οι εργαζόμενοι να νιώθουν ότι μπορούν να εργάζονται παραγωγικά και αποτελεσματικά, είτε βρίσκονται στο σπίτι είτε στο γραφείο.

Η τεχνολογία παίζει μεγάλο ρόλο στη δημιουργία ενός ευέλικτου, αλλά και ευχάριστου χώρου εργασίας. Από τη μία, βοηθάει να προμηθεύεις τους εργαζομένους σου με εξοπλισμό της ίδιας ποιότητας με αυτόν που θα είχαν στο γραφείο, από οθόνες, πληκτρολόγια και ποντίκια έως και μεγαλύτερα αντικείμενα όπως καρέκλες και τραπέζια γραφείου. Από την άλλη, εάν θέλεις οι εργαζόμενοι να νιώθουν πραγματικά άνετα στο υβριδικό περιβάλλον εργασίας τους, θα πρέπει να έχουν αξιόπιστη πρόσβαση σε εργαλεία και διαδικασίες που θα τους βοηθούν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά.

Και εδώ έρχεται η σειρά μιας κεντρικής πλατφόρμας συνεργασίας cloud. Η διαδικτυακή συνεργασία είναι πλέον ευκολότερη από ποτέ χάρη σε συστήματα όπως το Microsoft SharePoint, το Slack και το Asana. Είτε πρόκειται για ένα υπολογιστικό φύλλο Excel, ένα αρχείο Word ή μια παρουσίαση PowerPoint, τα συστήματα αυτά επιτρέπουν στους υπαλλήλους σου να εργάζονται στο ίδιο αρχείο σε πραγματικό χρόνο, καλλιεργώντας ένα αίσθημα συνεργασίας ανάμεσα στις ομάδες. Βασικά, αυτός ο τρόπος εργασίας σου εξασφαλίζει ότι θα δουλεύεις πάντα πάνω στη σωστή έκδοση ενός αρχείου, διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα της εργασίας σου και αποφεύγοντας γνωστά προβλήματα και απορίες τύπου «πού έχουμε αποθηκεύσει αυτό το αρχείο;» Θυμήσου επίσης να ενημερώνεις τους εργαζομένους σου για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της κυβερνοασφάλειας, έτσι ώστε να μπορούν να εργάζονται αποτελεσματικά οπουδήποτε και αν βρίσκονται, χωρίς να θέτουν την επιχείρηση σε κίνδυνο.

3. Μην ξεχνάτε να διασκεδάζετε

Μπορεί να ακούγεται απλό αλλά είναι σημαντικό να μπορούν όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν πρόσβαση στις ίδιες «ευκαιρίες διασκέδασης» και στα ίδια «προνόμια». Κάτι τέτοιο δε διατηρεί μόνο το εταιρικό ομαδικό πνεύμα ζωντανό, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα νιώθουν ότι χαίρουν ίσης μεταχείρισης. Θυμάσαι τα εταιρικά γεύματα που οργάνωνες μία φορά τον μήνα; Μπορείς να προσφέρεις σε όσους εργάζονται από το σπίτι τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα πληρωμένο από μέρους σου γεύμα σε κάποιο τοπικό εστιατόριο.

Λαμβάνοντας πάντα υπόψη τους τοπικούς περιορισμούς, εξέτασε το ενδεχόμενο να οργανώσεις διασκεδαστικές δραστηριότητες σε μικρές ομάδες, για όποιον νιώθει άνετα να συμμετέχει. Ένας καλός τρόπος για να ξανασμίξουν οι συνάδελφοι εκτός γραφείου είναι να επισκεφθείτε κάποια καφετέρια, έχοντας πληρώσει από πριν τα έξοδα, ή να συναντηθείτε όλοι μαζί σε κάποιον υπαίθριο χώρο για παιχνίδια και φαγητό.

Σε τελική ανάλυση, εάν προσφέρεις στους υπαλλήλους σου τη δυνατότητα να επιλέξουν το χώρο και τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να εργαστούν με βάση το προσωπικό τους χρονοδιάγραμμα, αυτό όχι μόνο θα τους κρατήσει χαρούμενους και θα τους αναπτερώσει το ηθικό, αλλά θα προσφέρει και σε εσένα ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς ως εργοδότης θα μπορείς να διατηρήσεις στην ομάδα σου τους καλύτερους υπαλλήλους σου.

Αναρωτιέστε πώς μπορεί να σας βοηθήσει η τεχνολογία να υλοποιήσετε μία επιτυχημένη στρατηγική υβριδικής εργασίας; Μιλήστε με κάποιον από τους Συμβούλους Επιχειρήσεων μας σχετικά με το πώς θα κρατήσετε τους υπαλλήλους σας συνδεδεμένους.

Ανακάλυψε τα ψηφιακά εργαλεία που θα διευκολύνουν την ομάδα σου να δουλέυει αποτελεσματικά από παντού.

Τελευταία Σχετικά Άρθρα