Χρειάζεσαι βοήθεια;

Μοιράσου αυτό το άρθρο

Μήνας ευαισθητοποίησης ψυχικής υγείας: Μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (SMEs), που προσφέρουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε επιχειρήσεις.

Άρθρα
20 Jun 2023

Υγιές και παραγωγικό εργατικό δυναμικό

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), εκτιμάται ότι 12 δισεκατομμύρια εργάσιμες ημέρες χάνονται κάθε χρόνο εξαιτίας της κατάθλιψης και του άγχους, με κόστος 1 τρισεκατομμύριο δολάρια από χαμένη παραγωγικότητα. Οι στατιστικές σχετικά με την ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας αποκαλύπτουν ότι είναι ένα ζήτημα που επηρεάζει ανθρώπους όλων των κοινωνικών στρωμάτων. Έτσι, σ' αυτό το άρθρο για το μήνα ευαισθητοποίησης ψυχικής υγείας, θα καταδείξουμε μια ομάδα εταιρειών στη Ευρώπη που παρέχουν υποστήριξη ψυχικής υγείας για επιχειρήσεις.

Πως να συζητάς για την ψυχική υγεία στην εργασία:

Η αντιμετώπιση και η φροντίδα της ψυχικής υγείας των εργαζομένων σου και η μη αποφυγή τους δείχνει στο σύνολο της ομάδας σου ότι θα έχουν υποστήριξη εάν την χρειαστούν. Μίλησε προσωπικά στην ομάδα σου σχετικά με την πολιτική σου για την ψυχική υγεία – μην συζητάς αυτό το θέμα μόνο μέσω email ή εγγράφως – γιατί αφήνει μια αίσθηση απρόσωπη.

Βοηθήματα για ψυχική υγεία για μικρές/μικρομεσαίες επιχειρήσεις:

Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω παραδείγματα για τις καλύτερες πρακτικές ψυχικής υγείας στο χώρο εργασίας και ανακαλύψτε περισσότερα σχετικά με την τοπική σας αγορά ως προς το πώς μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου και τους εργαζόμενους σε θέματα διαχείρισης άγχους, ισορροπίας προσωπικής ζωής/εργασίας και ψυχικής ευεξίας.

iFeel – Ισπανία

HiFeel είναι μη κερδοσκοπική και εργάζεται με ομάδες εργατικού δυναμικού της ασφαλιστικής ΑΧΑ, της InsudPharma και της Thoughtworks, για να βοηθήσει στην δημιουργία εταιρικών στρατηγικών ψυχικής υγείας και παρέχει εμπιστευτική καθοδήγηση με περισσότερους από 600 ψυχολόγους, επιτρέποντας στις εταιρείες να βελτιώσουν την ευεξία των εργαζομένων τους.

SerenisHealth – Ιταλία

Η Serenis παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας για επιχειρήσεις, περιλαμβάνοντας διαδικτυακή ψυχοθεραπεία προσωπικού, επί παραγγελία διαδικτυακά σεμινάρια και εκπαίδευση για εταιρείες. Τα εργαλεία αναφορών της επιτρέπουν σε εταιρείες όπως το TikTok, η EsteeLauder και η Deliveroo να καταγράφουν την ευεξία και τα συναισθήματα των ομάδων τους.

Atium – Ολλανδία

Την Atium εμπιστεύονται ομάδες στην Gitab, την Amazon, την HelloFresh και την PWC να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν τις καλύτερες κουλτούρες απομακρυσμένης εργασίας και να ενισχύσουν το επίπεδο συγκράτησης προσωπικού, παρέχοντας συνεχώς αναβαθμιζόμενο αρχείο εικονικών παιχνιδιών και δραστηριοτήτων σχεδιασμένων να δημιουργούν προσωπικές επαφές.

SenseHealth – Πορτογαλία

H αποστολή της SenseHealth είναι η πρόληψη της εξουθένωσης, παρέχοντας σαφείς ενδείξεις της ψυχικής υγείας της ομάδας. Καταγράφει βασικούς μετρήσιμους παράγοντες συλλέγοντας στοιχεία από δύο εβδομαδιαίες έρευνες προσωπικού και μετατρέπει τα αποτελέσματα σε επισημάνσεις που βοηθούν τις εταιρείες να κατανοήσουν το περιβάλλον της ομάδας τους και να το βελτιώσουν.

4mind – Ρουμανία

Η 4mind βοηθά εταιρείες να παρέχουν στους εργαζομένους τους πρόσβαση σε ένα δίκτυο αδειοδοτημένων και εξουσιοδοτημένων ψυχοθεραπευτών και συμβούλων ζωής, καθώς επίσης σε εικονικές συμβουλευτικές υπηρεσίες, διαθέσιμες όλο το 24ωρο μέσω του chatbot τους “Serena” και διαδικτυακά σεμινάρια ευεξίας. Αυτό επιτρέπει στους εργαζόμενους την πρόσβαση σε ειδικούς όποτε την χρειάζονται.

MantraCare – Ελλάδα

Η ΜantraCare έχει μια ευρύτερη προσέγγιση στην ευεξία και όχι αποκλειστικά και μόνο στην ψυχική υγεία.

Παρέχει προγράμματα για ζητήματα τρόπου ζωής όπως το διακοπή του καπνίσματος, αναστροφή διαβήτη και φυσιοθεραπεία. Περισσότερες από 100 εταιρείες στη Ελλάδα χρησιμοποιούν την MantraCare, η οποία έχει παρουσία σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Υ2Β – Γερμανία

Η Υ2Β έχει έδρα στην Γερμανία και παρέχει υπηρεσίες ευαισθητοποίησης ψυχικής υγείας για εταιρείες όπως η Phillips, η Deloitte και η Omnicom. Η προσέγγιση της Υ2Β είναι να προσφέρει ολιστική υποστήριξη σε ομάδες και εργαζόμενους, περιλαμβάνοντας θεατρικά εργαστήρια, γιόγκα, καλή φυσική κατάσταση και απελευθέρωση από το άγχος.

Sanctus – Ηνωμένο Βασίλειο

Η Sanctus ξεκίνησε ως ανάρτηση blog από τον ιδρυτή της, JamesRoutledge, κοινοποιώντας τις δυσκολίες ευεξίας που αντιμετώπιζε. Από τότε αναπτύχθηκε σε μια επιχείρηση που υποστηρίζει εκατοντάδες προοδευτικές επιχειρήσεις και ενδυναμώνει ανθρώπους να δουλεύουν πάνω στην ψυχική τους ευεξία και την προσωπική ανάπτυξη με την καθοδήγηση της Sanctus.

WorkplaceWellbeing -Ιρλανδία

Η WorkplaceWellbeing παρέχει προγράμματα, εκπαίδευση και υποστηρικτική κοινότητα για τους επαγγελματίες των τμημάτων εργατικού δυναμικού και τα ηγετικά στελέχη των οποίων η αρμοδιότητα είναι ο υγιής χώρος εργασίας. Ενθαρρύνουν την κοινοποίηση ιδεών και τις καλύτερες πρακτικές και καινοτομίες για τον σχεδιασμό, εφαρμογή και μέτρηση της ευεξίας στον χώρο εργασίας.

Χρειάζεσαι περισσότερες ψηφιακές συμβουλές για επιχειρήσεις;

Εάν χρειάζεσαι προσωπικές συμβουλές σχετικές με την ψηφιακή διαχείριση της επιχείρησης σου, περιλαμβανομένης της στρατηγικής ψυχικής υγείας του χώρου εργασίας σου, γιατί δεν μιλάς τηλεφωνικά με έναν από τους ψηφιακούς μας συμβούλους στο V-Hub; Μάθε περισσότερα.

Τελευταία Σχετικά Άρθρα