5 γρήγοροι τρόποι για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας

Ανακαλύψτε τον βασικό οδηγό για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στον ιστότοπό σας

Θέλετε να μεγαλώσετε την επιχείρησή σας αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Η δημιουργία ενός εντυπωσιακού και ενημερωτικού ιστότοπου είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης.

Ωστόσο, με τη δημιουργία περισσότερων από 250.000 ιστότοπων κάθε μέρα, πώς θα καταφέρετε να μην χαθείτε στο πλήθος; Η αλήθεια είναι ότι ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός. Υπάρχουν όμως μερικές δοκιμασμένες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας και να κάνετε τους πελάτες να εξερευνούν τον ιστότοπό σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

1. Γνωρίστε το κοινό σας

«Αν προσπαθήσετε να προσελκύσετε τους πάντες, δεν θα προσελκύσετε κανέναν».

Αυτός μπορεί να είναι ένας άγραφος κανόνας του μάρκετινγκ, αλλά αληθεύει. Η γνωριμία με το κοινό σας είναι απαραίτητη για την αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου, επειδή θέλετε να διασφαλίσετε ότι στοχεύετε τα κατάλληλα άτομα. Σε τελική ανάλυση, ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών στον ιστότοπο είναι κάτι πολύ θετικό, αλλά αν έχουν ελάχιστο έως καθόλου ενδιαφέρον για το προϊόν ή την υπηρεσία σας, δεν θα ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Πώς μπορείτε να αρχίσετε να γνωρίζετε το κοινό σας; Αρχίστε από τους υφιστάμενους πελάτες σας. Δείτε τις συμπεριφορές τους και αναθεωρήστε τα δεδομένα τους. Πόσων ετών είναι; Τι γνώμη έχουν για τον ιστότοπό σας; Ποιες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια εικόνα του κοινού που θέλετε να προσελκύσετε.

2. Χρήση πιο αποτελεσματικού SEO

Στόχος της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι να κατατάσσεται ο ιστότοπός σας σε υψηλά επίπεδα σε ιστότοπους όπως το Google, το Yahoo και το Bing, ώστε να τον βρίσκουν εύκολα οι νέοι πελάτες κατά την αναζήτηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας που προσφέρετε.

Γιατί είναι σημαντικό να βρίσκεστε ψηλά στην κατάταξη; Τα στατιστικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους - είναι πιθανό να κάνουν κλικ στον ιστότοπό σας 30,8% περισσότερα άτομα εάν ανεβείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google κατά μία θέση. Για να το πετύχετε αυτό, δεν χρειάζεστε μόνο μια επικεφαλίδα που να είναι φιλική προς το SEO. Οι αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης εξετάζουν το περιεχόμενο σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας για να κατανοήσουν τη σχετικότητά του.

Φροντίστε λοιπόν να συμπεριλαμβάνετε λεπτομερείς περιγραφές, καθώς και το όφελος της υπηρεσίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας – στη συνέχεια δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν τίτλο που είναι βελτιστοποιημένος για SEO. Το αποτέλεσμα; Πιο πολύτιμη επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας, λόγω του ότι θα βρίσκεστε στην κορυφή των μηχανών αναζήτησης.

3. Διαφημιστείτε ψηφιακά

Οι ψηφιακές διαφημίσεις είναι παντού, αλλά όταν βλέπετε μια που τραβάει την προσοχή σας, μένει στο μυαλό σας. Με τις διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τη δημιουργία διαφημίσεων προβολής που εμφανίζονται σε ιστότοπους, θα βοηθήσετε την επιχείρησή σας να εμφανίζεται σε νέους πελάτες και θα έχετε θετικά αποτελέσματα από την επένδυσή σας.

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε την εξερεύνηση αυτής της επιλογής, θα σας προτείναμε να δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε πρώτα ένα προφίλ και διαφημίσεις στο Facebook, επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την πλατφόρμα για να στοχεύσετε προσεκτικά τις διαφημίσεις σας. Αφού καταλάβετε ποιο είναι το κοινό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα διαφημίσεων του Facebook για να το προσεγγίσετε. Με τη σύνδεση απευθείας στον ιστότοπό σας, θα αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας, αλλά και την επισκεψιμότητα του ιστότοπου.

4. Δημιουργήστε έναν ιστότοπο που να έχει ενδιαφέρον για το κοινό σας

Δεδομένου ότι το 71% των καταναλωτών αναμένει από τις εταιρείες να προσφέρουν εξατομικευμένες αλληλεπιδράσεις, πρέπει να φροντίζετε ώστε το περιεχόμενο του ιστότοπό σας να έχει ενδιαφέρον για το κοινό σας.

Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό; Χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες που έχετε συλλέξει σχετικά με τους πελάτες σας για να αναπτύξετε τον ιστότοπό σας. Εάν δεν μπορείτε να επενδύσετε σε τεχνολογία εξατομίκευσης, μπορείτε να ξεκινήσετε εξετάζοντας προσεκτικά τη γλώσσα που χρησιμοποιείτε. Σκεφτείτε τα άτομα στα οποία απευθύνεστε και το τι τους ενδιαφέρει. Στη συνέχεια, γράψτε για αυτούς.

5. Συζητήστε με τους πελάτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (δωρεάν)

Δεν χρειάζεται να προβάλλετε μόνο διαφημίσεις επί πληρωμή για να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες στην ιστοσελίδα σας. Για την ακρίβεια, η ύπαρξη ισχυρής παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου. Αυτό δεν σημαίνει μόνο κοινοποίηση του συνδέσμου του ιστότοπου στα κανάλια σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και συμμετοχή σε ουσιαστικές συζητήσεις με το κοινό σας, δίνοντάς τους λόγο να εξερευνήσουν την επιχείρησή σας. Και το καλύτερο; Οι διαφημίσεις μέσω των καναλιών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εντελώς δωρεάν. Χρειάζεται απλώς χρόνο και προγραμματισμό.

Δεν είστε σίγουροι ποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να χρησιμοποιείτε; Διαβάστε τον οδηγό μας για να μάθετε.

Συνολικά, η δημιουργία μιας αδιάσειστης στρατηγικής για την αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Εξάλλου, δεν θα έχει σημασία αν έχετε δημιουργήσει έναν απίστευτο ιστότοπο χωρίς τακτική ροή επισκεπτών.

Είστε έτοιμοι να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας; Μιλήστε με τους Ψηφιακούς Συμβούλους του V-Hub δωρεάν για να λάβετε εξατομικευμένη υποστήριξη.

Τελευταία Σχετικά Άρθρα