Χρειάζεσαι βοήθεια;

Μοιράσου αυτό το άρθρο

Χρήσιμες εφαρμογές τιμολόγησης και χρηματοοικονομικών για την επιχείρησή σου

Άρθρα
01 Jun 2023

Η τιμολόγηση και τα χρηματοοικονομικά μπορεί να είναι ένα τρομακτικό θέμα για κάθε επιχείρηση, αλλά ευτυχώς υπάρχουν αρκετές εφαρμογές για κινητά που διευκολύνουν και απλοποιούν αυτές τις διαδικασίες.

Για κάθε ανάγκη της επιχείρησης σου, υπάρχουν εφαρμογές κινητών, από την παρακολούθηση πληρωμών και τιμολογίων έως την δημιουργία προϋπολογισμών και προβλέψεων. Σ’ αυτό το πρώτο μέρος της ενότητας μας για συμβουλές εφαρμογών για μικρές επιχειρήσεις, θα δούμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές τιμολόγησης και χρηματοοικονομικών για επιχειρήσεις και θα συζητήσουμε για τα πλεονεκτήματα της κάθε μιας.

Ψάχνεις για εργαλεία επιτήρησης χρόνου; Εδώ θα βρεις 4 cloud εργαλεία επιτήρησης χρόνου που μπορεί να σου κάνουν.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης μιας εφαρμογής χρηματοοικονομικών

Η χρήση της σωστής εφαρμογής τιμολόγησης και χρηματοοικονομικών μπορεί να μεταμορφώσει την επιχείρηση σου, επιτρέποντας την εύκολη παρακολούθηση των οικονομικών, διαχείριση τιμολογίων και πληρωμές , παρέχοντας στους πελάτες σου έναν εύκολο τρόπο πληρωμής. Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να σου γλυτώσουν χρόνο και χρήμα, και να σε βοηθήσουν να αναπτύξεις καλύτερες πελατειακές σχέσεις. Επιπλέον, αυτά τα επιχειρησιακά εργαλεία σε βοηθούν να είσαι ενήμερος για τις τελευταίες οικονομικές τάσεις, να κατανοήσεις καλύτερα την οικονομική σου κατάσταση και να αποκτήσεις επίγνωση της πελατείας σου.

Όμως ποιες χρηματοοικονομικές εφαρμογές για επιχειρήσεις πρέπει να επιλέξεις;

Η απόφαση για το ποιο λογιστικό λογισμικό είναι καλύτερο για την επιχείρηση σου μπορεί να αποτελεί πρόκληση, καθώς υπάρχουν δεκάδες διαθέσιμες επιλογές. Κάποιες εταιρείες χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό των παρακάτω εφαρμογών. Ελπίζουμε να κάνουμε την επιλογή σου πιο εύκολη επισημαίνοντας τα δυνατά και αδύναμα σημεία της κάθε μιας. Ας ξεκινήσουμε με μία από τις πιο δημοφιλείς χρηματοοικονομικές εφαρμογές.

1. QuickBooks

Το QuickBooks είναι μια από τις πιο δημοφιλείς λογιστικές πλατφόρμες με περισσότερους από 5,2 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως. Το QuickBooks Online είναι ένα λογιστικό εργαλείο βασιζόμενο στο cloud και προσφέρει ένα φάσμα χαρακτηριστικών που το κάνει μια ιδανική συνολικά επιλογή για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, περιλαμβάνοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης εξόδων, τιμολόγησης, διαχείρισης πελατών και πωλητών, να συμφωνεί υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών και να δημιουργεί οικονομικές αναφορές.

Χαρακτηριστικά και ευκολία χρήσης

Ως μια από τις πιο καθιερωμένες εφαρμογές, καλύπτει όλες τις λογιστικές ανάγκες της μικρής σου επιχείρησης και μπορεί να επεκταθεί καθώς η επιχείρηση σου μεγαλώνει. Το QuickBooks είναι εύκολο στην χρήση με ξεκάθαρη περιήγηση και ένα πλήθος χρηστικών χαρακτηριστικών. Θέλεις να παρακολουθείς έσοδα κι έξοδα; Γίνεται. Καταγραφή και οργάνωση αποδείξεων; Τιμολόγηση πελατών; Να συντάσσει αναφορές; Γίνεται, γίνεται, γίνεται.

Κόστος

Το βασικό πλάνο κοστίζει 16 € το μήνα όταν λήξει η 6μηνη προσφορά.

Ενσωματώσεις

Το QuickBooks έχει ένα φάσμα ενσωματώσεων με άλλα δημοφιλή λογιστικά λογισμικά, όπως το Xero και το Sage, καθώς και με υπηρεσίες τρίτων όπως το PayPal το Square και το Stripe.

Τα δυνατά σημεία του QuickBooks

 • Πολύ προσαρμόσιμο

 • Μπορεί να ενσωματωθεί με τις περισσότερες άλλες εφαρμογές

 • Ισχυρές λογιστικές λειτουργίες

 • Ευρύ φάσμα λειτουργιών όπως διαχείριση αποθήκης και εργαλεία προϋπολογισμού

Τα αδύναμα σημεία του QuickBooks

 • Σε πρώτη επαφή, η ομάδα τεχνικής υποστήριξης έχει περιορισμένες γνώσεις

 • Πιο ακριβό, εάν χρειάζεσαι έναν μόνο χρήστη

 • Περιορισμένος αριθμός χρηστών

2. FreshBooks

Το FreshBooks είναι άριστη επιλογή εάν είσαι ατομική επιχείρηση ή ελεύθερος επαγγελματίας και θέλεις μια απλή αλλά προηγμένη εφαρμογή τιμολόγησης και χρηματοοικονομικών. Το FreshBooks είναι ειδικά σχεδιασμένο να βοηθά τους μικρούς επιχειρηματίες να διαχειρίζονται την τιμολόγηση των πελατών τους, τις πληρωμές και τα έξοδά τους. Η εφαρμογή βασίζεται στο cloud και επιτρέπει πρόσβαση στα δεδομένα σου από οπουδήποτε, οποτεδήποτε, παρέχοντας σου απόλυτη ευελιξία και ευκολία.

Χαρακτηριστικά και ευκολία χρήσης

Το FreshBooks σε βοηθά στο να πληρώνεσαι την ώρα που πρέπει, με αυτοματοποιημένες υπενθυμίσεις και λειτουργίες παρακολούθησης. Μπορείς να προσαρμόσεις πολλαπλούς χρήστες, ώστε να έχεις έλεγχο ποιος έχει πρόσβαση στα δεδομένα σου. Η εφαρμογή είναι ασφαλής, αξιόπιστη και δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας καθημερινά. Επιπλέον, μπορείς να προσαρμόσεις την εμφάνιση των τιμολογίων με το εμπορικού σου σήμα ώστε να εκφράζουν την εταιρική σου ταυτότητα και το ύφος της επιχείρησης σου.

Τιμή

Το βασικό πλάνο του FreshBooks κοστίζει 14 € το μήνα όταν λήξει η 6μηνη περίοδος έκπτωσης.

Ενσωματώσεις

Το FreshBooks μπορεί να ενσωματωθεί με δημοφιλείς λογιστικές πλατφόρμες και πλατφόρμες πληρωμών όπως το PayPal, το Stripe και το Xero και επιπλέον σου επιτρέπει να δέχεσαι πληρωμές κατ’ ευθείαν μέσω πιστωτικής κάρτας ή ACH.

Τα δυνατά σημεία του FreshBooks

 • Ιδανικό για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις που δεν χρειάζονται όλες τις λειτουργίες που προσφέρει το QuickBooks.

 • Πολύ εύκολο να το προσαρμόσεις στις ανάγκες σου.

 • Υπερέχει εάν απλά χρειάζεσαι δυνατότητες τιμολόγησης.

Τα αδύναμα σημεία του FreshBooks

 • Δεν έχει όλες τις λειτουργίες που έχουν το QuickBooks και το Sage.

3. Sage

Η Sage είναι διεθνώς αναγνωρισμένη πάροχος λογιστικών υπηρεσιών και, αντίθετα από ό,τι μπορεί κάποιοι να πιστεύουν, δεν είναι μόνο για πολυεθνικές κοινοπραξίες. Διαθέτει επίσης μερικά έξοχα προϊόντα για μικρές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες.

Χαρακτηριστικά και ευκολία χρήσης

Η Sage προσφέρει μια σειρά λειτουργιών που βοηθούν στην βελτιστοποίηση των οικονομικών και περιλαμβάνουν τιμολόγηση, πληρωμές, μισθοδοσία, ταμειακές ροές και έλεγχο αποθεμάτων, καθώς επίσης και ολοκληρωμένες τραπεζικές υπηρεσίες. Το λογισμικό είναι εύκολο στην χρήση του και παρέχει έγκαιρες οικονομικές εκθέσεις και επικαιροποιημένα στοιχεία, βοηθώντας τους επιχειρηματίες να ελέγχουν τα οικονομικά τους. Επίσης, παρέχει forum διαδικτυακής κοινότητας και πελατειακή υποστήριξη βοηθώντας τις επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν το προϊόν της στο έπακρο. Τα λογιστικά προϊόντα της Sage είναι διαθέσιμα και στο cloud και με εγκατάσταση σε υπολογιστή, καθιστώντας τα προσβάσιμα από το Smartphone σου.

Τιμή

Το βασικό πλάνο της Sage κοστίζει 10 € το μήνα όταν λήξει η 6μηνη περίοδος έκπτωσης.

Ενσωματώσεις

Το λογισμικό της Sage μπορεί να ενοποιηθεί με δημοφιλείς εφαρμογές και υπηρεσίες όπως το PayPal, το Shopify, το Stripe και το QuickBooks, απλουστεύοντας την λογιστική διαδικασία.

Δυνατά σημεία της Sage

 • Απεριόριστοι χρήστες.

 • Απεριόριστες συναλλαγές και πίνακες λογαριασμών.

 • Προηγμένες προβολές για λογιστές.

 • Ενσωματωμένη συμβατότητα GDPR (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων).

 • Είσαι μέλος της Sage.

Αδύναμα σημεία της Sage

 • Το εργαλείο αναφορών είναι δύσκολο στην χρήση.

 • Η πρόσβαση στην πελατειακή υποστήριξη θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

4. YourTradebase

Ακόμη μια προτεινόμενη εφαρμογή είναι το YourTradebase, η οποία βασίζεται στη τιμολόγηση και των χρηματοοικονομικών. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για εμπόρους και συνοδεύεται από ένα φάσμα λειτουργιών που βοηθούν να διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου και να πληρώνεσαι ταχύτερα.

Χαρακτηριστικά και ευκολία λειτουργίας

Διαθέτοντας ένα εύχρηστο περιβάλλον εργασίας και προσαρμόσιμα υποδείγματα, θα μπορείς να παράγεις τιμολόγια και εκτιμήσεις, γρήγορα και με ακρίβεια. Μπορείς επίσης να παρακολουθείς πληρωμές, να διαχειρίζεσαι πελάτες και επαφές και να έχεις επισκόπηση των οικονομικών της επιχείρησης σου σε πραγματικό χρόνο.

Το YourTradebase περιλαμβάνει και μερικές επιπλέον λειτουργίες που βοηθούν να ελέγχεις τον όγκο της δουλειάς σου. Μπορείς να παρακολουθείς τα έργα σου χρησιμοποιώντας τον προγραμματισμό και της αναφορές της εφαρμογής, καθώς και να βάζεις ειδοποιήσεις, θυμίζοντας στους πελάτες και σένα, τα επόμενα βήματα.

Τιμή

28 € τον μήνα, με ένα μήνα δωρεάν δοκιμή ή δύο μήνες δωρεάν, εάν πληρώσεις προκαταβολικά όλο τον χρόνο.

Τα δυνατά σημεία του YourTradebase

 • Εύκολο στην χρήση αφού επικαιροποιήσεις τα προϊόντα και τους τιμοκαταλόγους

 • Βλέπεις το κέρδος από την δουλειά σου με ακρίβεια

 • Τακτικό περιβάλλον εργασίας, εύκολο στην περιήγηση

 • Μπορείς να παρακολουθείς τους πελάτες σου με ένα κλικ

 • Άριστη εξυπηρέτηση πελατών και θέληση να βελτιώσουν το λογισμικό.

Τα αδύναμα σημεία του YourTradebase

 • Υστερεί σε λογιστική λειτουργικότητα

 • Είναι ακριβό

 • Περιορισμένη εξατομίκευση

Τρείς δωρεάν χρηματοοικονομικές εφαρμογές

Η επιλογή μιας αξιόπιστης χρηματοοικονομικής εφαρμογής, δεν απαιτεί απαραίτητα να πληρώνεις μηνιαία συνδρομή. Διότι όταν ξεκινάς μια επιχείρηση, ό,τι μπορείς να εξοικονομήσεις μετράει. Γι’ αυτό θέλουμε να σου υποδείξουμε τρείς εφαρμογές τιμολόγησης και χρηματοοικονομικών, αρκετά αξιόπιστες, με άριστες κριτικές, που δεν χρεώνουν μηνιαία συνδρομή.

5. ZipBooks

Το ZipBooks είναι μια εφαρμογή τιμολόγησης και χρηματοοικονομικών για επιχειρήσεις, εύκολη στην προσαρμογή, την χρήση και προσφέρεται δωρεάν. Φέρει όλες τις βασικές λειτουργίες των παραπάνω μεγάλων εφαρμογών, επιτρέποντας σου να παράγεις και να στέλνεις τιμολόγια γρήγορα, να παρακολουθείς τις πληρωμές και να διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου. Είναι αρεστό για την συνεχή υποστήριξη του προϊόντος και τις τακτικές αναβαθμίσεις των λειτουργιών, παρότι δεν είναι διαθέσιμο για Android. Επίσης, μπορείς να το ενοποιήσεις με άλλες δημοφιλείς εφαρμογές και εργαλεία.

6. Wave

Το Wave είναι μια δωρεάν εφαρμογή, ιδανική για μικρές επιχειρήσεις, για να παράγουν, αποστέλλουν και να διαχειρίζονται τιμολόγια με ευκολία. Είναι έξοχη επιλογή εάν υποχρεούσαι σε λογιστική διπλών εγγραφών, παρέχοντας μια ενσωματωμένη σχετική λογιστική λειτουργία. Επίσης, υποστηρίζει πολλαπλά νομίσματα, κάνοντας το έξοχη επιλογή για διεθνείς συναλλαγές.

7. Zoho Books

To Zoho Books είναι δωρεάν εφόσον στέλνεις λιγότερα από 1.000 τιμολόγια ετησίως. Σου επιτρέπει ψηφιακή υποβολή ΦΠΑ[4] , υποστηρίζει πολλαπλές μεθόδους πληρωμής και παρέχει ένα φάσμα λειτουργιών που σε βοηθούν να βελτιστοποιήσεις την διαδικασία τιμολόγησης.

Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι τα οικονομικά μου στοιχεία είναι ασφαλή όταν χρησιμοποιώ εφαρμογές τιμολόγησης;

Οι εφαρμογές τιμολόγησης μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να συστηματοποιήσεις λογαριασμούς και να διαχειριστείς πληρωμές, αλλά σημαντικό είναι να βεβαιωθείς ότι χρησιμοποιείς την κατάλληλη για τις ανάγκες σου.

Όταν επιλέγεις μια εφαρμογή τιμολόγησης, η πρώτη σου προτεραιότητα πρέπει να είναι η ασφάλεια. Ψάξε για εφαρμογές που χρησιμοποιούν βασικά πρότυπα πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης και ασφαλείς διαύλους πληρωμής. Επίσης, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι είναι συμβατή με το GDPR (γενικός κανονισμός προστασίας δεδομένων). Πρέπει να ελέγξεις εάν η εφαρμογή διαθέτει ασφαλή αποθήκευση δεδομένων και ότι τα δεδομένα σου δεν κοινοποιούνται σε τρίτους. Επιπλέον, βεβαιώσου ότι θα έχεις ενεργοποιημένη ταυτοποίηση δύο σημείων για την προστασία του λογαριασμού σου.

Πρέπει ακόμα να ελέγξεις την ασφάλεια του smartphone που χρησιμοποιείς γι’ αυτές τις εφαρμογές. Τα περισσότερα κινητά Samsung Galaxy διαθέτουν μια ενσωματωμένη λειτουργία “Secure Folder”, που μπορείς να ρυθμίσεις να φιλοξενεί αυτές τις εφαρμογές. Το iPhone δεν έχει κάτι ανάλογο ενσωματωμένο στο iOS λογισμικό του, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις την λειτουργιά OneDrive Personal Vault προσθέτοντας έτσι ένα ακόμα επίπεδο ασφαλείας.

Για επιπλέον προστασία των οικονομικών σου στοιχείων, θα πρέπει να επανεξετάζεις τακτικά τα δικαιώματα πρόσβασης των χρηστών που έχουν πρόσβαση σε αυτά. Θα πρέπει ακόμη να εξετάσεις την ενεργοποίηση αποστολής ειδοποιήσεων όταν γίνονται αλλαγές στα οικονομικά σου στοιχεία. Και τελειώνοντας, είναι σημαντικό να κάνεις τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των στοιχείων σου, διασφαλίζοντας ότι έχεις πάντοτε ένα αντίγραφο στην περίπτωση απροσδόκητων θεμάτων.

Χρειάζεσαι περισσότερες συμβουλές για μικρές επιχειρήσεις;

Εάν χρειάζεσαι προσωπικές συμβουλές σχετικά με την ψηφιακή διαχείριση της επιχείρησής σου, μπορείς να μιλήσεις τηλεφωνικά με έναν από τους ψηφιακούς μας συμβούλους στο V-Hub, Μάθε περισσότερα.

Τελευταία Σχετικά Άρθρα