Χρειάζεσαι βοήθεια;

Μοιράσου αυτό το άρθρο

To ΙοΤ στο κέντρο της προσοχής για τις επιχειρήσεις

Το Vodafone Business, παγκόσμιος ηγέτης στο Internet of Things, ανακοίνωσε τα ευρήματα της έρευνας IoT Spotlight 2020 που επικεντρώνεται στη συμβολή του IoT στις επιχειρήσεις την περίοδο της κρίσης COVID-19. Το IoT Spotlight 2020, αξιολογώντας τα δεδομένα που συγκέντρωσε από 1.639 επιχειρήσεις παγκοσμίως, αποδεικνύει πως το IoT σήμερα έρχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται και λειτουργούν οι επιχειρήσεις. Επιπλέον, τους δίνει την ευκαιρία να επανασχεδιάσουν τις δραστηριότητές τους και να εξελίξουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο μέσα από μια ξεκάθαρη στρατηγική που θα τις κάνει ανθεκτικές και αποτελεσματικές απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος.


Το ΙοΤ έκανε τη μεγάλη διαφορά στην κρίση COVID-19

Η πανδημία του COVID-19 υποχρέωσε τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων να αλλάξουν εργασιακές πρακτικές και προτεραιότητες μέσα σε λίγες εβδομάδες. Οι επιχειρήσεις που ήδη χρησιμοποιούσαν ΙοΤ προ κρίσης, πιστεύουν ξεκάθαρα ότι το IoT έπαιξε ρόλο ζωτικής σημασίας στη συνέχιση της δραστηριότητάς τους.

  • Το 77% των επιχειρήσεων που υιοθέτησαν το ΙοΤ, αύξησε τον ρυθμό ανάπτυξης. 

  • Το 84% αναγνώρισε πως τεχνολογία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας τους κατά την πανδημία και θεωρεί υψηλή προτεραιότητα τη χρήση συσκευών ΙοΤ από τους εργαζόμενους. 

  • Το 73% των επιχειρήσεων δήλωσαν πως η πανδημία επιτάχυνε τα σχέδιά τους να υιοθετήσουν το ΙοΤ.


Το IoT, καθοριστικός παράγοντας επιχειρηματικής απόδοσης

Τα ευρήματα της έρευνας αναδεικνύουν ξεκάθαρα πως το IoT παράγει αξία και συμβάλλει στην απόδοση των επενδύσεων, βελτιώνοντας την επιχειρηματική αποτελεσματικότητα ή δημιουργώντας νέα διασυνδεδεμένα προϊόντα και υπηρεσίες.

  • Το 87% των επιχειρήσεων έχει αλλάξει βασική επιχειρηματική στρατηγική προς το καλύτερο, λόγω της υιοθέτησης του IoT.

  • Το 95% δηλώνει ότι έχει επιτύχει απόδοση της επένδυσης (ROI).

  • Το 55% κατέγραψε μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 21% μ.ο, ενώ αυξημένη παραγωγικότητα των εργαζομένων σημείωσε το 49%. Το 59% δηλώνει πως παρείχε βελτιωμένη εμπειρία εξυπηρέτησης στους πελάτες.

Το κλειδί για τη μελλοντική αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων, βρίσκεται στα δεδομένα

Τα δεδομένα παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες αρκεί να μπορεί μια επιχείρηση να τα ερμηνεύσει και να τα αξιοποιήσει απέναντι σε κάθε πρόκληση ή μελλοντικό στρατηγικό σχεδιασμό. Η φράση «δεν μπορεί κανείς να διαχειριστεί κάτι που δεν μπορεί να μετρήσει» είναι πλέον μια αυταπόδεικτη αλήθεια.

  • Το 59% των επιχειρήσεων, χρησιμοποιεί τα δεδομένα του IoT ως απαραίτητα στοιχεία στη λήψη αποφάσεων.

  • Το 84%, θεωρεί ότι με το ΙοΤ κάνει πλέον πράγματα που δεν μπορούσε να κάνει στο παρελθόν και ότι το ΙοΤ συμβάλλει καθοριστικά στα σχέδια για βιώσιμη ανάπτυξη.

Η συμβολή του IoT στις επιχειρήσεις την περίοδο της κρίσης COVID-19

Τα οφέλη του IoT, υπερτερούν των όποιων κινδύνων

Οι επιχειρήσεις συμφωνούν τώρα πως το IoT είναι βασικό στοιχείο της προετοιμασίας τους για το μέλλον και πιστεύουν πως οι ευκαιρίες που προσφέρει υπερτερούν των προκλήσεων που παρουσιάζει η υλοποίησή του.

  • Το 73% των επιχειρήσεων πιστεύει ότι οι εταιρίες που δεν έχουν υιοθετήσει το IoT θα υστερήσουν μέσα σε μια πενταετία σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

  • Το 43% έχουν βελτιώσει τη διαφοροποίηση και την ανταγωνιστικότητα του brand τους, σε σχέση με πριν.

Αναφορικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, που συνιστούσε ένα από τα κύρια εμπόδια στην προθυμία των επιχειρήσεων να υιοθετήσουν το IoT ως τώρα, η έρευνα διαπιστώνει σημαντική μείωση των ανησυχιών, καθώς μόνο το 18% των επιχειρήσεων τη θεωρούν ως έναν από τους τρεις ανασταλτικούς παράγοντες στην υιοθέτηση του.


Διάβασε όλη την έρευνα IoT Spotlight 2020

Κατέβασε το PDF


Δες το Video

Τελευταία Σχετικά Άρθρα