Χρειάζεσαι βοήθεια;

Μοιράσου αυτό το άρθρο

Είναι η ασφάλεια του παρόχου φιλοξενίας σας στον κυβερνοχώρο ικανοποιητική; (8 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε)

Άρθρα
24 Nov 2023

Μπορεί η φιλοξενία ιστοσελίδων σας να παραβιαστεί; Απολύτως. Ορίστε λοιπόν 8 τρόποι για να γνωρίζετε ότι ο πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων σας είναι ασφαλής.

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, ένα από τα θεμελιώδη βήματα για την καθιέρωση της διαδικτυακής σας παρουσίας είναι η επιλογή ενός παρόχου φιλοξενίας ιστοσελίδων (Hosting Provider). Αλλά πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο επιλεγμένος πάροχος σας προσφέρει όχι μόνο καλές υπηρεσίες αλλά και μεγάλη ασφάλεια; Σε αυτό το άρθρο θα εμβαθύνουμε στην κατανόηση της ασφάλειας φιλοξενίας και θα σας δώσουμε 8 ερωτήσεις για την ασφάλεια του παρόχου φιλοξενίας σας στον κυβερνοχώρο.

Τι είναι η φιλοξενία ιστοσελίδων;

Στην ψηφιακή εποχή, κάθε επιχείρηση, μεγάλη ή μικρή, χρειάζεται μια ιστοσελίδα. Και για να είναι προσβάσιμος αυτός ο ιστότοπος σε χρήστες παγκοσμίως, πρέπει να ζει σε διακομιστή. Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι οι υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων. Αυτές οι υπηρεσίες αποθηκεύουν τα αρχεία του ιστότοπού σας και τα καθιστούν διαθέσιμα στους χρήστες στο Διαδίκτυο.

Τι σημαίνει πάροχος φιλοξενίας;

Ένας πάροχος φιλοξενίας, ή οικοδεσπότης ιστού, είναι μια επιχείρηση που προσφέρει τις τεχνολογίες και τις υπηρεσίες που απαιτούνται για την προβολή του ιστότοπού σας στο Διαδίκτυο. Διαθέτουν διακομιστές όπου αποθηκεύονται δεδομένα ιστότοπου και διασφαλίζουν ότι αυτά τα δεδομένα είναι προσβάσιμα όταν ένας χρήστης πληκτρολογεί τη διεύθυνση του ιστότοπού σας.

Τι είναι η φιλοξενία ιστοσελίδων στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο;

Όταν μιλάμε για φιλοξενία ιστοσελίδων στο πλαίσιο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, συζητάμε τις πρακτικές και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν οι πάροχοι φιλοξενίας για την προστασία των δεδομένων του ιστότοπού σας. Αυτό περιλαμβάνει προστασία από επιθέσεις κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS), κακόβουλο λογισμικό και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, μεταξύ άλλων απειλών.

Έτσι, η φιλοξενία του ιστότοπού σας δεν αρκεί. Η ασφαλής φιλοξενία ιστοσελίδων διασφαλίζει ότι όλα τα δεδομένα που ανταλλάσσονται μεταξύ του προγράμματος περιήγησης του χρήστη και του διακομιστή παραμένουν εμπιστευτικά και προστατεύονται από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Μπορεί η φιλοξενία ιστοσελίδων να αποτελέσει στόχο κυβερνοεπίθεσης;

Απολύτως. Όπως κάθε άλλο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, οι διακομιστές ιστού μπορούν να είναι οι στόχοι επιθέσεων. Εάν ο πάροχος φιλοξενίας σας δεν δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια, ο ιστότοπος της επιχείρησής σας μπορεί να πέσει στα χέρια εγκληματιών του κυβερνοχώρου, οδηγώντας σε παραβιάσεις δεδομένων, διακοπή λειτουργίας του ιστότοπου ή ακόμη και ζημιά στη φήμη της επωνυμίας σας.

Πώς να ξέρετε εάν ο πάροχος φιλοξενίας σας είναι ασφαλής (8 ερωτήσεις)

Όταν επιλέγετε μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων, πρέπει να είστε βέβαιοι ότι δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια. Εδώ θα βρείτε τι πρέπει να αναζητήσετε:

 1. Προσφέρουν δωρεάν πιστοποι ητικό SSL; Βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος προσφέρει δωρεάν πιστοποιητικό SSL. Το SSL κρυπτογραφεί τα δεδομένα που μεταφέρονται μεταξύ του διακομιστή και του προγράμματος περιήγησης του χρήστη, προσφέροντας μια ασφαλή σύνδεση.

 2. Η υπηρεσία έχει τακτικά αντίγραφα ασφαλείας; Οι ασφαλείς πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων θα έχουν καθημερινά ή εβδομαδιαία αντίγραφα ασφαλείας. Αυτό διασφαλίζει ότι μπορείτε να επαναφέρετε γρήγορα τον ιστότοπό σας σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης.

 3. Έχουν προστασία από DDoS; Οι κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DDoS) μπορούν να καταστρέψουν τον ιστότοπό σας. Ένας πάροχος φιλοξενίας θα πρέπει να προσφέρει προστασία DDoS για προστασία από τέτοιες επιθέσεις.

 4. Είναι ενημερωμένο το λογισμικό διακομιστή τους; Το ξεπερασμένο λογισμικό μπορεί να είναι ευάλωτο. Βεβαιωθείτε ότι ο πάροχός σας ενημερώνει συχνά το λογισμικό διακομιστή του.

 5. Κάνουν κανονικά τείχη προστασίας και σαρώσεις κακόβουλου λογισμικού? Ένα ισχυρό τείχος προστασίας βοηθά στην αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης. Οι τακτικές σαρώσεις κακόβουλου λογισμικού βοηθούν στην ανίχνευση και την αφαίρεση κακόβουλων αρχείων.

 6. Προσφέρει υπηρεσία για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA); Το 2FA προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, διασφαλίζοντας ότι μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό φιλοξενίας σας.

 7. Πώς είναι η φυσική ασφάλεια του διακομιστή τους; Η φυσική ασφάλεια είναι εξίσου σημαντική. Βεβαιωθείτε ότι τα κέντρα δεδομένων του παρόχου έχουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, όπως επιτήρηση 24/7 και βιομετρικό έλεγχο πρόσβασης.

 8. Προσφέρουν άμεση υποστήριξη πελατών; Σε περίπτωση προβλήματος ασφαλείας, χρειάζεστε άμεση βοήθεια. Ελέγξτε εάν ο πάροχος προσφέρει υποστήριξη πελατών 24/7 με αποδεδειγμένο ιστορικό χειρισμού ανησυχιών ασφαλείας.

Πώς να διατηρήσετε την ασφάλεια με τη φιλοξενία ιστοσελίδων

Το να γνωρίζετε τι είναι η ασφάλεια φιλοξενίας και η επιλογή ενός ασφαλούς παρόχου είναι μόνο η αρχή. Σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ασφάλειας του ιστότοπού σας παίζει επίσης να:

 • Ενημερώστε τακτικά: Διατηρήστε την πλατφόρμα, τα πρόσθετα και τα θέματα του ιστότοπού σας ενημερωμένα. Το ξεπερασμένο λογισμικό μπορεί να γίνει ευπάθεια.

 • Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης: Χρησιμοποιείτε πάντα ισχυρούς, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για τον λογαριασμό φιλοξενίας και την περιοχή διαχείρισης του ιστότοπού σας. Και χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης!

 • Παρακολουθείστε τη δραστηριότητά σας: Ελέγχετε τακτικά τα αρχεία καταγραφής πρόσβασης για να βεβαιωθείτε ότι δεν πραγματοποιούνται μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες.

 • Εκπαιδεύστε την ομάδα σας: Εάν πολλά άτομα έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας, βεβαιωθείτε ότι είναι εκπαιδευμένοι σχετικά με τις βασικές πρακτικές ασφαλείας.

Η αλήθεια είναι ότι η ασφαλής φιλοξενία ιστοσελίδων είναι αδιαπραγμάτευτη στο σημερινό ψηφιακό τοπίο. Κατανοώντας τι συνεπάγεται η ασφάλεια φιλοξενίας και γνωρίζοντας πώς να αξιολογείτε τους παρόχους φιλοξενίας, μπορείτε να δώσετε στην επιχείρησή σας την ισχυρή ψηφιακή βάση που αξίζετε εσείς και οι πελάτες σας.

Αντιμετωπίζετε τα μέτρα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ή τη φιλοξενία ιστοσελίδων; Λάβετε υποστήριξη 1-2-1 μιλώντας σε έναν από τους ψηφιακούς συμβούλους V-Hub.

Ανακαλύψτε τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που θα προστατεύσουν τη δική σας επιχείρηση στον κυβερνοχώρο!

Τελευταία Σχετικά Άρθρα