Χρειάζεσαι βοήθεια;

Μοιράσου αυτό το άρθρο

Βοηθάτε την ομάδα σας να συνεργαστεί; Αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν

Άρθρα
30 Apr 2024

Λειτουργήστε την επιχείρησή σας χωρίς προβλήματα και διατηρήστε την ομάδα σας ευχαριστημένη με τις σωστές τεχνολογίες.

Η ομαλή λειτουργία της επιχείρησής σας είναι πολύ πιο εύκολη έχοντας τεχνολογίες συνεργασίας που σας υποστηρίζουν. Βοηθούν στην ταχύτερη και ευκολότερη ομαδική εργασία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να συνεργαστείτε με άτομα σε διαφορετικές τοποθεσίες από όλη τη χώρα ή τον κόσμο και να σας βοηθήσουν να παραδώσετε την καλύτερη έκδοση του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας.

Παρακάτω παρουσιάζουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ορισμένων δημοφιλών τεχνολογιών συνεργασίας, όπως η τηλεδιάσκεψη και οι εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων.

Γιατί χρειάζομαι τηλεδιάσκεψη;

Εάν η ομάδα σας εργάζεται εξ αποστάσεως, πιθανώς χρειάζεστε τηλεδιάσκεψη. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ενημερώνεστε χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψετε, ενώ μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προσλάβετε μέλη της ομάδας σας και να βρείτε πελάτες χωρίς να περιορίζεστε από την τοποθεσία τους. Επιπλέον, μπορεί να είναι ταχύτερο να εξηγήσετε πράγματα συμμετέχοντας σε μια γρήγορη βιντεοκλήση από το να πληκτρολογήσετε ένα μήνυμα.

Γιατί χρειάζομαι μια εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων;

Δεν χρειάζεται να τα γράφετε όλα σε emails. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι τεχνολογίες άμεσων γραπτών μηνυμάτων είναι τόσο εύχρηστες. Είναι ιδανικές για γρήγορες ερωτήσεις και συζητήσεις που πρέπει να γίνουν σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, μπορείτε να μιλάτε σε συγκεκριμένες ομάδες ή "κανάλια" ανθρώπων ταυτόχρονα. Μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από την ανταλλαγή μηνυμάτων - τα περισσότερα σας επιτρέπουν να συνδέσετε άλλα λογισμικά και ιστότοπους που μπορεί να χρησιμοποιείτε, όπως το Mailchimp.

Ακολουθούν ορισμένες επιλογές που θα μπορούσατε να δείτε...

Microsoft Teams

Η εφαρμογή Microsoft Teams είναι μια εύχρηστη επιλογή που σας επιτρέπει να συνομιλείτε μέσω άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων, καθώς και να πραγματοποιείτε κλήσεις βίντεο και ήχου. Η Microsoft έχει συνδέσει τις περισσότερες από τις εφαρμογές της με την εφαρμογή Teams, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο ημερολόγιό σας, να προγραμματίζετε συναντήσεις και να ανοίγετε έγγραφα, όλα μέσα από αυτό. Και ακόμα ένα πλεονέκτημα; Αν έχετε ήδη άδεια χρήσης του Microsoft 365, η λειτουργία Teams δεν θα σας κοστίσει τίποτα.

Η επικοινωνία και η συνεργασία με την ομάδα σας και τους πελάτες μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη με τη βοήθεια αυτών των τεχνολογιών. Οι περισσότερες εφαρμογές προσφέρουν δωρεάν δοκιμές 30 ημερών, ώστε να μπορείτε να τις δοκιμάσετε για να δείτε ποια λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Θα πρέπει να ενθαρρύνετε τις ομάδες σας να τις χρησιμοποιήσουν, αν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε δωρεάν δοκιμή, ώστε στο τέλος της δωρεάν περιόδου να μπορέσετε να λάβετε κάποια καλά σχόλια από όλους σχετικά με το ποιο προτιμούν και γιατί.

Zoom

Το Zoom είναι μια εφαρμογή τηλεδιάσκεψης, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο τηλέφωνο ή στον υπολογιστή σας. Είναι δωρεάν για συνεδριάσεις διάρκειας έως 40 λεπτών (υπάρχουν και επιχειρηματικά πακέτα επί πληρωμή) και μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με πολλές άλλες εφαρμογές, όπως το Ημερολόγιο της Google. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για τηλεδιασκέψεις, οπότε αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το Zoom, θα σας συνιστούσαμε να επιλέξετε και μια εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων, για τις συνομιλίες που δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν μέσω σύσκεψης.

Slack

Το Slack είναι μια εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων για εσωτερική χρήση από ομάδες, αλλά μπορείτε επίσης να προσθέσετε εξωτερικούς ανθρώπους, όπως πελάτες, σε ιδιωτικά κανάλια. Συνδέεται με περισσότερες από 2.000 εφαρμογές, ενώ μπορείτε επίσης να πραγματοποιείτε ομαδικές ή ατομικές κλήσεις χρησιμοποιώντας το. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Slack διαθέτει περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο, οπότε δεν θα πρέπει να βασίζεστε σε αυτό για την αποθήκευση σημαντικών πληροφοριών.

Μπορεί να έχετε ήδη μιλήσει με έναν από τους ψηφιακούς συμβούλους του V-Hub. Αν όχι ή αν ενδιαφέρεστε για περισσότερη υποστήριξη, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Το Κέντρο Γνώσης μας είναι επίσης γεμάτο με πληροφορίες και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στο ψηφιακό σας ταξίδι.

Τελευταία Σχετικά Άρθρα