Χρειάζεσαι βοήθεια;

Μοιράσου αυτό το άρθρο

Θέλεις να μειώσεις το κόστος της επειχείρησής σοτ κατά τη διάρκεια της ύφεσης; Πώς μπορεί να σε βοηθήσει η τεχνολογία;

Άρθρα
27 Feb 2023

Πέντε τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε η τεχνολογία να μειώσει το κόστος της επιχείρησής σου κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης

Πόσο θα διαρκέσει αυτή η ύφεση; Θα συνεχίσει να αυξάνεται ο πληθωρισμός; Θα συνεχίσουν να μειώνουν τα έξοδά τους οι πελάτες; Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να δώσουμε απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις, και είναι σίγουρο μας περιμένουν πολλά ακόμα αναπάντητα ερωτήματα.

Είμαστε όμως εδώ για να σε βοηθήσουμε. Το 2020, οι εταιρείες στράφηκαν προς την τεχνολογία για να βρουν το δρόμο τους σε μια δύσκολη περίοδο. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα.

Η χρήση της κατάλληλης τεχνολογίας για την επιχείρησή σου μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κόστους, βελτιώνοντας παράλληλα τον τρόπο εργασίας σου. Δεν χρειάζεται να επενδύσεις στα πιο πρόσφατα και πιο λαμπερά τεχνολογικά εργαλεία για να το κάνεις αυτό.

Ας δούμε πέντε τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν οι διάφορες τεχνολογίες.

Πώς μπορείς να έχεις πιο εστιασμένους πόρους χάρη στην αυτοματοποίηση

Η αυτοματοποίηση υπάρχει εδώ και χρόνια και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί είναι κάτι που χρησιμοποιούν πολλές εταιρείες, μεγάλες και μικρές. Απλοποιεί τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής σου εκτελώντας αυτόματα εργασίες που διαφορετικά θα ήταν αναγκασμένος να κάνει ένας υπάλληλος. Βοηθά στη μείωση του ανθρώπινου λάθους, ενώ χάρη στην αυτοματοποίηση, η ομάδα σου μπορεί να ολοκληρώνει τις καθημερινές τις εργασίες πιο γρήγορα.

Ψάχνεις για παραδείγματα του πώς λειτουργεί αυτό; Θα τα βρεις στα email σου. Δωρεάν κουπόνια στα γενέθλιά σου, σύνδεσμοι για να έχετε πρόσβαση σε νέα προϊόντα επωνυμιών από τις οποίες ψωνίζετε πριν από τους άλλους...η αυτοματοποίηση είναι παντού, ακόμα και στην υπενθύμιση που θα λάβεις όταν προσθέσεις κάτι στο καλάθι αγορών σου χωρίς να κάνεις check out.

Μπορεί να κάνει πολλά σε λίγο χρόνο. Και το καλύτερο; Μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις νέους πελάτες, αλλά και να κρατήσεις τους υφιστάμενους.

Πώς μπορεί να βοηθήσει με τη μείωση του επιχειρηματικού κόστους η μετάβαση στο cloud

Ουσιαστικά, με τον όρο «cloud» εννοούμε λογισμικό και υπηρεσίες που βασίζονται στο Διαδίκτυο. Λειτουργούν ως εναλλακτική των «παραδοσιακών» προγραμμάτων που εκτελούνται μόνο σε φυσικούς υπολογιστές.

Οι κοινόχρηστοι χώροι εργασίας όπως το Google Drive, το Microsoft 365 και το Slack μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα σου να εργάζεται από οπουδήποτε. Ο λόγος; Οι υπάλληλοι δεν χρειάζεται να συνδέονται με έναν φυσικό χώρο γραφείου. Αυτό έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να μειώσει το κόστος ενοικίασης αλλά και να βελτιώσει την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής του προσωπικού σου, καθώς δεν θα αισθάνονται υποχρεωμένοι να έρχονται στο γραφείο κάθε μέρα.

Θες να δεις τι επιλογές έχεις; Μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα το ταξίδι σου στο cloud μεταφέροντας έγγραφα σε ψηφιακές πλατφόρμες και χρησιμοποιώντας υπηρεσίες συνεργασίας όπως το Asana, το Google, το Dropbox, το Evernote και το Microsoft 365. Και το καλύτερο; Αυτές οι λύσεις προσφέρουν συνήθως δωρεάν δοκιμή. Ακολούθως, χρειάζεσαι μόνο μια μικρή μηνιαία ή ετήσια συνδρομή για να ξεκλειδώσεις όλες διαθέσιμες υπηρεσίες.

Πώς μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα χρησιμοποιώντας τεχνολογία ανθρώπινου δυναμικού

Ο χρόνος είναι χρήμα και η διαχείριση διαδικασιών ανθρώπινου δυναμικού μπορεί να είναι χρονοβόρα, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν ομάδα ανθρώπινου δυναμικού ή κάποιον που να εργάζεται αποκλειστικά στον συγκεκριμένο ρόλο. Στην πραγματικότητα, πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, όπως εσύ, καταλήγουν να ασχολούνται με χρονοβόρες διοικητικές εργασίες και να ξοδεύουν πολύ χρόνο σε επαναλαμβανόμενες εργασίες. Στη συνέχεια, αυτό μετατρέπεται σε χρόνο που δεν αφιερώνεις στην ανάπτυξη της επιχείρησής σου.

Η τεχνολογία ανθρώπινου δυναμικού, όπως το HiBob ή το Sage HR μπορεί να διευκολύνει την επεξεργασία αιτημάτων διακοπών και μισθοδοσίας. Έτσι, θα κερδίζεις χρόνο και χρήμα. Για παράδειγμα, ενώ μπορεί να σου παίρνει πολλά λεπτά, ώρες ή ακόμα και μέρες να απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με διακοπές ή διεκπεραίωση πληρωμών, οι πλατφόρμες ανθρώπινου δυναμικού το κάνουν αυτόματα.

Πώς μπορούν να «ξεκλειδώνουν» στοχευμένο προσωπικό οι πλατφόρμες ελεύθερων επαγγελματιών

Αν θέλεις να μεγαλώσεις την ομάδα σου ώστε να προσφέρει περισσότερα στους πελάτες, αλλά δεν είσαι έτοιμος(η) να αντεπεξέλθεις στα έξοδα που συνεπάγεται η πρόσληψη υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης, η πρόσληψη ελεύθερων επαγγελματιών μπορεί να είναι μια πιο οικονομική λύση. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να εργάζονται πια με τους δικούς τους όρους. Έτσι, η χρήση της τεχνολογίας για γρήγορη σύνδεση με ελεύθερους επαγγελματίες είναι ένας σίγουρος τρόπος πρόσβασης σε ένα ταλαντούχο εργατικό δυναμικό όταν το χρειάζεσαι, χωρίς να ξοδεύεις πολλά χρήματα.

Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές τόσο για επιχειρήσεις όσο και για ελεύθερους επαγγελματίες. Για παράδειγμα, αν ψάχνεις για κάποιον που θα αναλάβει τη διαχείριση των λογαριασμών σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εργασίες διαχείρισης ή αν χρειάζεσαι έναν ειδικό σε θέματα τεχνολογίας, θα βρεις τα κατάλληλα άτομα σε ιστότοπους όπως το Fiverr, το Upwork, το 99designs και το Guru.

Καλό θα ήταν να εξερευνήσεις δωρεάν προγράμματα προτού δεσμευτείς σε επί πληρωμή εφαρμογές.

Και μην παραλείψεις να κάνεις την έρευνά σου προτού δεσμευτείς σε ακριβές επιχειρηματικές πλατφόρμες ή λογισμικό. Από τη λογιστική και τη μισθοδοσία μέχρι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το μάρκετινγκ...σίγουρα θα βρεις εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν σχεδόν με τα πάντα. Το θέμα είναι να επενδύεις μόνο σε τεχνολογία που θα κάνει τη διαφορά για την επιχείρησή σου. Τι σημαίνει αυτό; Να δοκιμάζεις τι υπάρχει προτού δεσμευτείς, ειδικά αφού όλοι οι τύποι λογισμικού προσφέρονται είτε με δωρεάν δοκιμαστική περίοδο είτε ως δωρεάν έκδοση με περιορισμένες λειτουργίες.

Εξάλλου, η λήψη μέτρων για τη μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση χρόνου εξαρτάται από την επιλογή των κατάλληλων εργαλείων, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι η επένδυση σε εφαρμογές, λογισμικό και νέους τρόπους εργασίας μπορεί να κοστίζει ακριβά. Κάνε λοιπόν μικρά βήματα κάθε φορά. Έτσι, οι νέες τεχνολογίες που θα χρησιμοποιείς σύντομα θα αποφέρουν κάποιο κέρδος.

Θέλεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διάφορους τύπους τεχνολογίας που μπορείς να χρησιμοποιείς; Κλείσε ραντεβού με τον προσωπικό σου σύμβουλο, Vodafone Business Advisor για να σε καθοδηγήσει για ότι χρειαστείς.

Θέλεις να ανακαλύψεις τα ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν στην ομάδα σου να δουλεύει αποτελεσματικά από παντού, μειώνοντας παράλληλά τα κόστη της επιχείρησής σου;

Τελευταία Σχετικά Άρθρα