Χρειάζεσαι βοήθεια;

Μοιράσου αυτό το άρθρο

Ψηφιακό εργασιακό περιβάλλον

Άρθρα
02 Apr 2018

Οι επιχειρήσεις χρειάζονται ευέλικτη τεχνολογία για να παραμείνουν επίκαιρες και ανταγωνιστικές στον διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο μας. Πρέπει να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητά τους, επιτρέποντας στους εργαζόμενους να συνδέονται από παντού.

Εταιρείες που έχουν επενδύσει σε ψηφιακά εργαλεία επικοινωνίας και συνεργασίας έχουν επιτύχει αύξηση της παραγωγικότητας έως και 400% ενώ η ευέλικτη εργασία γίνεται γρήγορα βασική προσδοκία των εργαζομένων. Μάλιστα προβλέπεται πως θα αποτελέσει την κύρια επιλογή για τους περισσότερους εργοδότες έως το 2020.

Για τη διαχείριση της αλλαγής αυτής στον τρόπο εργασίας, είναι απαραίτητη μια στρατηγική “έξυπνου γραφείου” με καθορισμένους στόχους. Ακολουθούν τέσσερις σημαντικές παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

1. Ασφάλεια δεδομένων

Η δυνατότητα να εργάζεται κανείς από οπουδήποτε έχει ως προϋπόθεση τη λήψη και αποστολή δεδομένων εκτός του δικτύου του γραφείου. Αυτή η ελευθερία έχει μεν μεταμορφώσει την επαγγελματική ζωή, αλλά απαιτεί μια νέα προσέγγιση για τη διαφύλαξη των εταιρικών και προσωπικών συσκευών μαζί με τα δεδομένα μας.

Η εμπιστοσύνη είναι το παν: Οι εργαζόμενοι πρέπει να νιώθουν ασφάλεια ότι τα δεδομένα που ανταλλάσσουν δεν θα θέσουν σε κίνδυνο τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους συναδέλφους τους, αλλά και τους ίδιους.

Με εργαλεία όπως το Vodafone Secure Device Management, οι εργαζόμενοι μοιράζονται με ασφάλεια τις πληροφορίες και τα δεδομένα της επιχείρησής, ακόμα και όταν βρίσκονται εκτός γραφείου. Έτσι, ο εργαζόμενος, και κατ’ επέκταση η επιχείρηση, γίνεται πιο ευέλικτος και παραγωγικός, όπου και αν βρίσκεται.

2. Απομακρυσμένη διαχείριση:

Η επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο - ανεξάρτητα από - το πού βρίσκεσαι και τι ώρα είναι - βοηθά στην αποτελεσματική συνεργασία. Επίσης, επιτρέπει στο προσωπικό που βρίσκεται σε απομακρυσμένες τοποθεσίες να συμμετέχει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, να μοιράζεται ιδέες, εικόνες, εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο. Τέτοιες λύσεις μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην επιτάχυνση των επιχειρηματικών διαδικασιών & λήψης αποφάσεων.

Η υπηρεσία Microsoft® Office 365 που προσφέρεται από τη Vodafone, αποτελεί μία τέτοια ολοκληρωμένη και ευέλικτη λύση που επιτρέπει την επιλογή εκείνων των προϊόντων της Microsoft που ταιριάζουν περισσότερο στην εκάστοτε επιχείρηση. Παρέχει ευελιξία, καλύτερη οργάνωση και διαρκή πρόσβαση στα εταιρικά έγγραφα και δεδομένα από παντού, οποιαδήποτε στιγμή.

3. Βελτιστοποιημένη συνεργασία

Λίγες εταιρείες εξακολουθούν να επενδύουν στα εργαλεία και τον εξοπλισμό για να επιτρέψουν την κοινή χρήση οθόνης και τη συνεργασία κατά τη διάρκεια των διασκέψεων. Όμως, για να είναι επιτυχής μια συνάντηση, δεν είναι απαραίτητο να λάβει χώρο σε μια αίθουσα.

Το εργατικό δυναμικό κάθε επιχείρησης, θέλει πραγματικά την ελευθερία να διεξάγει επαγγελματικές συναντήσεις οπουδήποτε. Η λύση βρίσκεται σε μια προσαρμόσιμη πλατφόρμα αίθουσας συσκέψεων που δεν απαιτεί από κάθε συμμετέχοντα να είναι παρών, βελτιστοποιεί τα υπάρχοντα εργαλεία και δημιουργεί ευφυείς χώρους που καθιστούν δυνατή τη μεταμόρφωση του χώρου εργασίας. Μέσω της τηλεδιάσκεψης οι ομάδες συνδέονται με τους πελάτες και συνεργάτες σε όλον τον κόσμο.

4. Εικονική πραγματικότητα

Η εικονική πραγματικότητα, δε θεωρείται πλέον παιχνίδι. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι οι εμπορικές ή επιχειρηματικές χρήσεις των VR και AR θα ξεπεράσουν σύντομα τον τομέα των παιχνιδιών.

Πολλές επιχειρήσεις απολαμβάνουν ήδη τα οφέλη της δημιουργίας των εικονικών μοντέλων και της 3D απεικόνισης και τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει βιομηχανία που δεν θα επηρεαστεί από τις προόδους της VR την επόμενη δεκαετία.

Κοιτάζοντας το μέλλον

Είτε πρόκειται για εικονική πραγματικότητα είτε για 3D απεικόνιση, για να βοηθήσετε τη διαδικασία σχεδιασμού ή για να εγκαταστήσετε πιο έξυπνα εργαλεία συνεργασίας, προκειμένου να βοηθήσετε τη σύνδεση μιας παγκόσμιας ομάδας, είναι σημαντικό να εξετάσετε νέους τρόπους εμπλοκής και ενθάρρυνσης του εργατικού δυναμικού.

Ευτυχώς, υπάρχουν περισσότερα από ένα μονοπάτια για την επίτευξη της μεταμόρφωσης του χώρο εργασίας. Η δέσμευση των πολύτιμων εργαζομένων απαιτεί ένα συνδυασμό ευέλικτων πολιτικών εργατικού δυναμικού και έξυπνης τεχνολογίας αιχμής.

Δες το video

Τελευταία Σχετικά Άρθρα