Πώς μπορεί η τεχνολογία να σε βοηθήσει με την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών;

Πώς μπορείς να αρχίσεις να κάνεις πιο υπεύθυνες επιχειρηματικές κινήσεις

Μήπως συρρικνώνονται οι προϋπολογισμοί σου; Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείς να βοηθήσεις στη μείωση του κόστους, υποστηρίζοντας παράλληλα σχέδια ESG (περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης). Συνδυάζοντάς τους, ίσως αποκτήσεις και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρειάζεσαι.

Όλα αυτά, μπορείς να τα καταφέρεις χρησιμοποιώντας την τεχνολογία cloud.

Αν αναρωτιέσαι πώς θα μπορούσε να επηρεάσει τα σχέδια σου όσον αφορά την περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση αυτή η τεχνολογία, να έχεις υπόψη σου ότι πλέον οι πελάτες νοιάζονται περισσότερο για το τι κάνουν οι επιχειρήσεις από τις οποίες κάνουν τις αγορές τους για να συμβάλουν στη φροντίδα του πλανήτη μας. Έτσι, εστιάζοντας στη βελτίωση των σχεδίων περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησής σου και ενημερώνοντας τους πελάτες σου για αυτά σου τα σχέδια, θα μπορείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις τους. Και το καλύτερο; Κάνοντάς το αυτό μπορείς να εξοικονομήσεις και χρήματα.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους αυξάνεται ο αριθμός των εταιρειών που επιλέγουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία cloud για να βελτιώσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Το ερώτημα είναι αν αυτό θα μπορούσε να σε ωφελήσει και σένα.

Να πώς θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία cloud για να γίνει η επιχείρησή σου ένα καλύτερο μέρος.

1. Για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της επιχείρησής σου

Αποθηκεύει τα πάντα σε έναν κεντρικό διακομιστή η επιχείρησή σου; Εάν ναι, θα δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας των πληροφοριών σου σε ένα κέντρο δεδομένων. Φαντάσου ένα δωμάτιο γεμάτο με τεχνολογία και πολλά καλώδια...από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι.

Στην πραγματικότητα, αυτά τα κέντρα δεδομένων χρησιμοποιούν τεράστιες ποσότητες ενέργειας και θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνα για το 8% της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας έως το 2030. Αν όμως επιλέξεις ένα κέντρο δεδομένων στο cloud (που είναι, δηλαδή, αποθηκευμένο στο διαδίκτυο και όχι σε φυσικό δωμάτιο), θα μπορούσες να μειώσεις αυτό το ποσοστό και, ως εκ τούτου, να αρχίσεις να μειώνεις και το ψηφιακό αποτύπωμα άνθρακα (ή το αποτύπωμα δεδομένων) της επιχείρησής σου. Σύμφωνα με τη Deloitte, αυτό θα μπορούσε, με τη σειρά του, να μειώσει τα επίπεδα ενέργειας που καταναλώνει η επιχείρησή σου.

Επιπλέον, τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο cloud είναι κρυπτογραφημένα. Έτσι, θα μπορείς να διατηρήσεις τις επιχειρηματικές πληροφορίες ασφαλείς.

2. Για μείωση των ηλεκτρονικών απορριμμάτων

Πόσο συχνά χρειάζεται να γίνεται αντικατάσταση του υλικού της ομάδας σου (φυσική τεχνολογία όπως φορητοί υπολογιστές, τηλέφωνα και οθόνες); Εάν δεν γίνεται σωστή απόρριψη της παλιάς τεχνολογίας, συχνά καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, δημιουργήθηκαν 57,5 εκατομμύρια τόνοι ηλεκτρονικών απορριμμάτων το 2021 - αυτό το βάρος είναι μεγαλύτερο από το βάρος του Σινικού Τείχους της Κίνας.

Η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί εάν δεν αλλάξουν οι συνήθειές μας όσον αφορά την απόρριψη συσκευών. Εδώ μπορεί να βοηθήσει η τεχνολογία cloud. Συνδέοντας συσκευές με το cloud, μπορείς να ελευθερώσεις χώρο, ώστε να αξιοποιείς στο έπακρο τον κύκλο ζωής τους, μέχρι να έρθει όντως η ώρα να ανακυκλωθούν.

3. Για να μπορείς να έχεις την ευθύνη

Οι πελάτες θέλουν να ξέρουν τι αλλαγές κάνει η επιχείρησή σου για να γίνει πιο βιώσιμη. Έτσι, μπορείς να χρησιμοποιείς το cloud για να τους κρατάς ενήμερους. Φυσικά, αυτό θα σε βοηθά να παρακολουθείς την πρόοδο και εσύ.

Δημιουργώντας «live» έγγραφα στο cloud, θα μπορεί να μοιράζεται ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο ολόκληρη η ομάδα σου. Έτσι, θα είναι πάντα διαθέσιμες οι πιο σχετικές πληροφορίες. Μέσω αυτού του εγγράφου, θα έχεις μια εύχρηστη, ενιαία πηγή στην οποία θα μπορείς να μοιράζεσαι τις αλλαγές που κάνεις, δείχνοντας στους πελάτες, στην ομάδα, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο πού βρίσκεσαι όσον αφορά την περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση και πώς σκοπεύεις να προχωρήσεις.

Ξεκίνησε σήμερα

Έχεις μόλις ξεκινήσει την επιχείρησή σου ή έχεις ήδη μια ομάδα; Όπως και να' χει, η τεχνολογία cloud μπορεί να σε βοηθήσει να θέσεις παρόμοιους στόχους με τις εταιρείες του Fortune 1000. Πώς; Το 59% των ηγετών επιχειρήσεων σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το cloud για βελτίωση των σχεδίων όσον αφορά την περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση, σύμφωνα με έρευνα της PwC.

Έτσι, διαμορφώνοντας αυτές τις συμπεριφορές, θα τα πηγαίνεις καλά, τόσο σε επίπεδο εταιρείας όσο και σε επίπεδο πελατών.

Είσαι έτοιμος(η) για τα πρώτα σου βήματα, αλλά θέλεις να το συζητήσεις πρώτα με κάποιον; Ο προσωπικός σου σύμβουλος, Vodafone Business Advisor είναι πάντα διαθέσιμος για δωρεάν, αμερόληπτη καθοδήγηση.

Τελευταία Σχετικά Άρθρα