Χρειάζεσαι βοήθεια;

Μοιράσου αυτό το άρθρο

Οι επιχειρήσεις απογειώνονται με drones

Άρθρα
26 Oct 2018
GR - Businesses take off with drones image

O ουρανός θεωρείται για πολλές επιχειρήσεις ως το επόμενο πολλά υποσχόμενο πεδίο επαγγελματικών δραστηριοτήτων και ο λόγος είναι απλός. Τα drones, μια συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία, έχουν σκοπό να μπουν δυναμικά σε αρκετούς τομείς της οικονομίας και τα αποτελέσματα προβλέπεται να είναι εντυπωσιακά. Σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις, τα drones αναμένεται να φέρουν επανάσταση στον τομέα της πληροφορίας. Η ικανότητά τους να συλλέγουν, να μεταφέρουν, να αποθηκεύουν, αλλά και να συμβάλλουν στην ανάλυση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων, θα τους δώσει ένα αξιόπιστο πλεονέκτημα μέσα από αρκετές πρακτικές εφαρμογές. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλές βιομηχανίες είτε τα έχουν εντάξει ήδη στις δραστηριότητές τους είτε σκοπεύουν να το κάνουν στο μέλλον.

Οι τομείς που έχουν ξεκινήσει να αξιοποιούν τις πολλαπλές δυνατότητες και τα οφέλη των drones είναι:

 • Οι Τοπογραφικές και χαρτογραφικές δραστηριότητες, στις οποίες τα drones μπορούν συμβάλλουν με ακριβή και μετρήσιμα αποτελέσματα, επιταχύνοντας έτσι τις καθημερινές εργασίες και τη λήψη αποφάσεων.

 • Το Real Estate και οι κατασκευές, τομείς όπου τα drones μπορούν να επιταχύνουν την επίβλεψη έως και κατά 20 φορές πιο γρήγορα, επιτρέποντας στους άμεσα ενδιαφερόμενους να παρακολουθούν την πρόοδο των εργασιών καλύτερα μέσα από διαρκώς ανανεούμενες εικόνες και μετρήσεις.

 • Τα συστήματα απογραφής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, στα οποία τα drones μπορούν συμβάλλουν με υψηλής ποιότητας απογραφή και καταμετρήσεις σε τομείς όπως οι σιδηρόδρομοι, τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, οι αυτοκινήτόδρομοι και οι υποδομές δημόσιας χρήσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένες εταιρείες εμπορίας σπόρων παρέχουν σε αγρότες δωρεάν drones προκειμένου να έχουν καλύτερη εποπτεία των σοδιών τους.

 • Η συντήρηση και η επιστασία υποδομών κοινής ωφέλειας, τομέας στον οποίο τα drones μπορούν να βοηθήσουν στη καλύτερη εκτίμηση της κατάστασης των υποδομών που βρίσκονται σε σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές.

 • Η διανομή αγαθών όπου τα drones είναι σε θέση να μεταφέρουν και να παραδόσουν γρήγορα ελαφριά δέματα σε δυσπρόσιτες ή απομακρυσμένες περιοχές.

 • Η εποπτεία στην οποία τα drones μπορούν να συμβάλουν παρακολουθώντας τις συμπεριφορές, τις δραστηριότητες και τις εργασίες ή όποια άλλη δυναμική πληροφορία, βοηθώντας έτσι στη λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο.

 • Η φωτογραφία και η κινηματογράφηση, καθότι εξοπλισμένα με γυροσκόπια τριών αξόνων, βαρομετρικούς αισθητήρες και GPS, τα drones μπορούν να παρέχουν μια εξαιρετικά σταθερή πλατφόρμα κινηματογράφησης.

Δεν θα ήταν υπερβολή να μιλήσουμε για μια επανάσταση στους επαγγελματικούς ορίζοντες πολλών επιχειρήσεων η οποία συμβαίνει ήδη και θα συμβαίνει για πολύ καιρό ακόμα. Επειδή αυτή η καινούργια χρήση των drones εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς ανά τον κόσμο, τόσο από εταιρίες όσο κι από ιδιώτες, χρειάζονται οι κατάλληλες υποδομές δικτύου για να υποστηριχθεί. Η Vodafone μπορεί να βοηθήσει με διάφορα επιμέρους θέματα όπως η εξειδίκευση στην ασύρματη σύνδεση, στο cloud αλλά και στα big data.

Ενδεικτικά, στο εγγύς μέλλον πάροχοι τηλεπικοινωνιών, όπως η Vodafone, θα είναι σε θέση να προσφέρουν στις επιχειρήσεις τις παρακάτω υπηρεσίες:

 • Συστήματα και εφαρμογές: Αναπτύσσοντας λογισμικό που απαιτείται για τη λειτουργία ενός Κέντρου Ελέγχου Drones.

 • Αποθήκευση δεδομένων: Παρέχοντας πλατφόρμες και υποδομές για τη διαχείριση δεδομένων.

 • Μεταφορά δεδομένων: Εξασφαλίζοντας την ασφαλή παροχή υπηρεσιών διασύνδεσης.

 • Ασφάλεια: Εξασφαλίζοντας ασφάλεια ατόμων, διαδικασιών και συστημάτων.

 • Επαγγελματικές υπηρεσίες: Παρέχοντας υπηρεσίες ενσωμάτωσης, δοκιμών και εφαρμογών τεχνολογιών drones στις επιχειρήσεις.

Τα drones έχουν μετατραπεί σε μια πολύ σημαντική αγορά η οποία συνεχώς θα μεγαλώνει. Η επίδραση τους σε αρκετές βιομηχανίες και υπηρεσίες αναμένεται να γιγαντωθεί τα επόμενα χρόνια, ενώπροβλέπεται, μέχρι το 2025, η συνολική αξία της αγοράς των drones να φτάσει τα 84 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό που μένει να ανακαλύψουμε, σε βάθος χρόνου, είναι μέχρι που μπορούν να φτάσουν πραγματικά.

Kατέβασέ το White Paper (7 MB)

Τελευταία Σχετικά Άρθρα