Χρειάζεσαι βοήθεια;

Μοιράσου αυτό το άρθρο

Funky Buddha

Άρθρα
29 Oct 2021

Η μετάβαση στο cloud διασφαλίζει τα δεδομένα των επιχειρήσεων

Αναμφισβήτητα, για τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή τα εταιρικά δεδομένα είναι από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν. Για να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον, οι εταιρείες οφείλουν να αξιοποιούν τα δεδομένα τους δημιουργικά και αποτελεσματικά. Την ίδια στιγμή, ένα από τα βασικά ζητούμενα είναι να διασφαλίσουν ότι αυτά τα δεδομένα αποθηκεύονται με ασφάλεια και είναι προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή, καθιστώντας απαραίτητο για μία επιχείρηση να έχει αντίγραφο των δεδομένων της σε πραγματικό χρόνο (backup).

Το backup, βασική προϋπόθεση της επιχειρησιακής συνέχειας

Η διατήρηση backup των δεδομένων είναι μια πολιτική που ακολουθούν εδώ και χρόνια πολλές επιχειρήσεις, προκειμένου να είναι σε θέση να λειτουργούν ακόμη και αν υπάρξει οποιοδήποτε ζήτημα, πρόβλημα ή δυσλειτουργία στη βασική πληροφοριακή υποδομή τους. Την διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας (business continuity), μετά από οποιοδήποτε απρόοπτο γεγονός, έρχεται να κάνει πιο βατή το cloud computing, κάτι που αναγνωρίζουν οι Διευθυντές Πληροφορικής και οι διοικήσεις των εταιρειών παγκοσμίως.

Κάθε επιχείρηση μπορεί να έχει το αντίγραφο των δεδομένων, αλλά και των εφαρμογών της σε μια cloud υποδομή, διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή και μάλιστα όχι σε ένα φυσικό χώρο, όπως γινόταν στο παρελθόν, γεγονός που ελλοχεύει μία σειρά από κινδύνους, όπως απώλεια data εξαιτίας φυσικών καταστροφών, πυρκαγιάς, κλοπής κ.ά. Παράλληλα, η διατήρηση backup αρχείων σε φυσικό χώρο συνεπαγόταν τη δέσμευση κτιριακών εγκαταστάσεων και την φροντίδα της υποδομής, γεγονός που μεταφράζεται στην κατανάλωση επιπλέον πόρων, ανθρωπίνων και οικονομικών. Το cloud καταργεί όλες αυτές τις πρόνοιες, επιτρέποντας σε κάθε επιχείρηση να επικεντρωθεί στη βασική δραστηριότητά της.

Η Funky Buddha κάνει τη μετάβαση στο cloud

Μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο της casual ένδυσης, η Funky Buddha, χρειαζόταν μία λύση που θα θωράκιζε την ασφάλεια των δεδομένων της και θα εγγυόταν την επιχειρησιακή συνέχεια. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα καινοτόμο σύστημα management reporting, το οποίο επιτρέπει στα στελέχη της να λαμβάνουν γρήγορες και σωστές αποφάσεις, αξιοποιώντας τα δεδομένα που υπάρχουν στις υποδομές της και έρχονται από τα περισσότερα από τα 57 monobrand και τα περισσότερα από 350 multibrand σημεία πώλησης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το ζητούμενο για τη Funky Buddha ήταν η διασφάλιση της ακεραιότητας των δεδομένων της, ανά πάσα στιγμή. Προκειμένου να το πετύχει, εμπιστεύτηκε το Vodafone Business για τη μετάβασή της στο cloud, υιοθετώντας την υπηρεσία Vodafone Cloud Backup στο Microsoft Azure, όπου και μετέφερε την ERP βάση της.

Τα οφέλη ήταν άμεσα, καθώς η εταιρεία έχει πετύχει να βελτιστοποιήσει τις εσωτερικές διαδικασίες ΙΤ και πλέον μπορεί να εστιάσει την προσοχή της στους πελάτες και τις προσφερόμενες υπηρεσίες της. Με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μέσα από την υπηρεσία Vodafone Cloud Backup στο Microsoft Azure, η Funky Buddha εξασφαλίζει τη διατήρηση των δεδομένων της σε ένα ασφαλές περιβάλλον, ενώ, ταυτόχρονα, έχει την ευελιξία να μεταβάλει τον αποθηκευτικό της χώρο όπως αυτή επιθυμεί, εύκολα και γρήγορα, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες της, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίοδο του Black Friday, κατά την οποία οι ανάγκες για ψηφιακούς πόρους εκτοξεύθηκαν εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης.

Παράλληλα, χάρη στη χρήση των παραγωγικών εργαλείων Microsoft 365 έχει βελτιωθεί τόσο η παραγωγικότητα της επιχείρησης, όσο και γενικότερα η επικοινωνία της εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά με πελάτες και προμηθευτές. Επιπλέον, η τηλεπικοινωνιακή υποδομή της υποστηρίζεται από το Vodafone Business, καλύπτοντας πλήρως όλες τις ανάγκες επικοινωνίας και διασύνδεσης με το Διαδίκτυο.

GR - Funky Buddha image

O Νικόλαος Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Funky Buddha δήλωσε: «Σε μία αγορά που διαρκώς αλλάζει και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλό ανταγωνιστικό περιβάλλον και ένα εξ ίσου απαιτητικό καταναλωτικό κοινό, η ψηφιακή ενοποίηση είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. Η συνεργασία μας με τη Vodafone ήρθε να εξυπηρετήσει αυτήν την ανάγκη, μέσα από μία λύση που δοκιμάστηκε και λειτούργησε άριστα την περίοδο του Black Friday και μας στηρίζει σε επίπεδο λειτουργίας σε καθημερινή βάση. Δεν θα μπορούσαμε να τo καταφέρουμε αυτό χωρίς το ακούραστο πάθος του προσωπικού μας συμβούλου Vodafone, ο οποίος με την αρωγή του εσωτερικού μας τμήματος IT σχεδίασε και ανέπτυξε την κατάλληλη λύση για εμάς».

Vodafone Cloud Backup στο Microsoft Azure

Οι Vodafone Cloud λύσεις στο Microsoft Azure είναι σήμερα από τις κορυφαίες επιλογές που έχουν οι επιχειρήσεις, προκειμένου να μεταφέρουν τις εφαρμογές, τα δεδομένα, τις υποδομές και τα συστήματά τους στο cloud, παρέχοντας πληθώρα επιλογών με ευρεία εφαρμογή.

Το Vodafone Cloud Backup with Azure Backup είναι μία εύχρηστη και σύγχρονη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για όλη την υποδομή ΙΤ της επιχείρησης και αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση για εγγυημένη διαθεσιμότητα των αποθηκευμένων δεδομένων. Πρόκειται για μία αυτοματοποιημένη λύση, που απαιτεί ελάχιστη παρέμβαση. Ταυτόχρονα, παρέχει τη μέγιστη δυνατή προστασία και ασφάλεια, με κρυπτογράφηση τόσο κατά την μεταφορά, όσον και κατά την αποθήκευση.

Το Vodafone Business προσφέρει τη δυνατότητα αξιολόγησης της υπάρχουσας υποδομής της επιχείρησης από την ομάδα των εξειδικευμένων ICT συμβούλων της Vodafone. Έτσι, με τις υπηρεσίες consulting, επιλέγεται η καλύτερη τεχνική λύση για την ενσωμάτωση των λύσεων (integration) στις υπάρχουσες πληροφοριακές υποδομές της επιχείρησης.

H Ελίνα Σβύρου, εμπορική διευθύντρια Μικρών & Μεσαίων Επιχειρήσεων του Vodafone Business σημείωσε: «Πρωταρχικός μας στόχος μέσα από το Vodafone Business, είναι να παρέχουμε λύσεις που σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες τεχνολογικές υπηρεσίες μας, επιτρέπουν σε κάθε επιχείρηση να κάνει το άλμα της προς το αύριο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Funky Buddha εμπιστεύτηκε το Vodafone Business για την μετάβαση της στην cloud τεχνολογία, και με την υπηρεσία Vodafone Cloud Backup βασισμένη σε Microsoft Azure μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα διασφαλίσουμε τη διαφοροποίησή της στον κλάδο και την επιχειρησιακή της συνέχεια, ενώ παράλληλα προσφέρουμε μια σειρά από νέες δυνατότητες αυτοματισμού, καινοτομίας και ευελιξίας, που θα εξασφαλίσει το τεχνολογικό της προβάδισμα στην αγορά».

Τελευταία Σχετικά Άρθρα