Χρειάζεσαι βοήθεια;

Μοιράσου αυτό το άρθρο

Είναι η επιχείρησή σου ασφαλής από επιθέσεις ηλεκτρονικού «ψαρέματος»;

Άρθρα
24 Jun 2021

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πού λαμβάνουν χώρα οι επιθέσεις ηλεκτρονικού "ψαρέματος"; Αυτοί οι διαδραστικοί χάρτες της Lookout δείχνουν τον αριθμό των αποπειρών ηλεκτρονικού «ψαρέματος» και των απειλών στις εφαρμογές που ανιχνεύονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να μετασχηματίζει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, πλέον μπορεί κανείς να εργαστεί από σχεδόν οπουδήποτε: από το σπίτι του, από την καφετέρια της γειτονιάς του ή ακόμα και από την πισίνα ενώ βρίσκεται σε διακοπές.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν κινητές συσκευές για την εργασία τους έχει αυξηθεί. Το να μπορεί κανείς να δει τα email του με το πάτημα ενός κουμπιού είναι αρκετά ελκυστικό, ειδικά όταν έχει τη δική του επιχείρηση. Οι άνθρωποι δύσκολα αποχωρίζονται τις συσκευές τους και οι επιτιθέμενοι το έχουν καταλάβει αυτό.

Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έκθεση από τον πάροχο υπηρεσιών ασφαλείας, τη Lookout, επισημαίνει μια αύξηση της τάξης του 37% παγκοσμίως στις επιθέσεις ηλεκτρονικού «ψαρέματος» στις αρχές του 2020 σε σχέση με τα τέλη του 2019. Η έρευνα της Lookout δείχνει ότι οι χρήστες έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο ηλεκτρονικού "ψαρέματος" από μια κινητή συσκευή, επειδή οι επιθέσεις είναι πολύ λιγότερο εμφανείς σε μικρές οθόνες.

Με τόσες πολλές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν εφαρμογές για κινητά για σκοπούς επικοινωνίας και παραγωγικότητας, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό και τον αποκλεισμό επιθέσεων ηλεκτρονικού «ψαρέματος» σε αυτές τις εφαρμογές, ενώ μπορεί να εμποδίσει τους εργαζομένους να συνδεθούν σε ιστοτόπους ηλεκτρονικού "ψαρέματος". Οι μηχανές τεχνητής νοημοσύνης της Lookout για την αναζήτηση απειλών ελέγχουν πάνω από 100.000 εφαρμογές σε ημερήσια βάση, για να ανιχνεύουν γρήγορα επικίνδυνες συμπεριφορές εφαρμογών, εξαλείφοντας πάνω από 3 εκατομμύρια απειλές σε κινητές συσκευές τους τελευταίους 12 μήνες.

Εξερεύνησε τους διαδραστικούς χάρτες που ακολουθούν για να μάθεις για τη συχνότητα των απειλών ηλεκτρονικού «ψαρέματος» και τις ανιχνεύσεις απειλών σε εφαρμογές για χρήστες Android και iOS παγκοσμίως. Χρησιμοποίησε το ποντίκι σου για να πραγματοποιήσεις ολίσθηση στην οθόνη και να εξερευνήσεις κάθε περιοχή. Κάνε διπλό κλικ ή κάνε μεγέθυνση ή σμίκρυνση για να δεις μια συγκεκριμένη χώρα.

Απόπειρες ηλεκτρονικού «ψαρέματος»: φίλτραρε τα αποτελέσματα ανά λειτουργικό σύστημα κινητών συσκευών και ανά κατηγορία απόπειρας ηλεκτρονικού "ψαρέματος"

Πηγή: Επιχειρήσεις και καταναλωτές με συσκευές στις οποίες είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία Lookout Safe Browsing. 2020-2021

Χάρτης απειλών σε εφαρμογές για κινητές συσκευές: φίλτραρε αποτελέσματα ανά πλατφόρμα και ανά κάθετη αγορά

Πηγή: Χρήστες της υπηρεσίας Lookout Mobile Endpoint Security. 2020-2021

Επικοινώνησε με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο επιχειρήσεων, τον προσωπικό σου Vodafone Business Advisor, για να μάθεις πώς θα προστατεύσεις την επιχείρησή σου από τις απόπειρες ηλεκτρονικού «ψαρέματος».

Ανακαλυψτε τα ψηφιακά εργαλεία που θα σας προσφέρουν ασφάλεις στον κυβερνοχώρο.

Τελευταία Σχετικά Άρθρα