5 εξαιρετικοί διαχειριστές κωδικών πρόσβασης

“Ο κωδικός που πληκτρολογήσατε είναι λάθος. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά”

Σε όλους μας έχει τύχει. Είναι εκνευριστικό, τρώει χρόνο και είναι ενοχλητικό. Οι απαιτήσεις των κωδικών γίνονται όλο και πιο σύνθετες. Κεφαλαία γράμματα, ειδικοί χαρακτήρες, 10 ή περισσότερα γράμματα, μη συνεχόμενοι αριθμοί. Δεν είναι περίεργο το ότι τους ξεχνάμε συνεχώς και δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία να τους αλλάζουμε και να θυμόμαστε τον καινούριο. Η ελλιπής ασφάλεια κωδικών είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπος για τους χάκερς και τους κυβερνοεγκληματίες να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα σου. Ένας σπουδαίος τρόπος να κρατάς τους κωδικούς σου όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς και να είσαι βέβαιος ότι ακολουθείς τακτικές ασφάλειας είναι μ' έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Η σπουδαιότητα της προστασίας κωδικών πρόσβασης

Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης είναι εξαιρετικά σημαντικοί για την διατήρηση των κωδικών με ασφάλεια. Μπορείς να εξοικονομήσεις χρόνο και να κρατάς τις τακτικές ασφαλείας σου επικαιροποιημένες χωρίς να χρειάζεται να θυμάσαι τον κάθε κωδικό ξεχωριστά. Πιθανόν να έχεις ήδη συστήματα ασφαλείας που προστατεύουν την περιουσία σου αλλά να μην δίνεις την δέουσα προτεραιότητα στην προστασία της ψηφιακής σου ιδιοκτησίας.

Οι κωδικοί σου είναι το ψηφιακό κλειδί πολλών προσωπικών δεδομένων, οπότε εάν κάποιος τους αποκτήσει, έχει κάνει ήδη τη μισή δουλειά. Εάν λανθασμένα χρησιμοποιείς τον ίδιο κωδικό για πολλαπλούς λογαριασμούς και συσκευές ή χρησιμοποιείς την εφαρμογή του σημειωματάριου για να τους γράψεις ή ακόμα και στην πίσω μεριά ενός σημειωματάριου, μην ανησυχείς, δεν είσαι ο μόνος. Μπορεί να είναι δελεαστικό το να δημιουργείς ευκολομνημόνευτους κωδικούς, αλλά αυτό επίσης τους κάνει ευάλωτους σε επιθέσεις, οπότε ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης θα μπορούσε να είναι η τέλεια λύση για την ασφάλεια τους. Ο σωστός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης θα βελτιώσει γενικότερα την ασφάλεια σου και θα βοηθήσει να μείνεις διαδικτυακά ασφαλής. Θα έχεις πρόσβαση σε οποιονδήποτε κωδικό χρειάζεσαι από ένα ασφαλές σημείο.

5 σπουδαίοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης

Με έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης μπορείς να απαλλαγείς από την ταλαιπωρία να θυμάσαι πολλούς κωδικούς και παράλληλα να ακολουθείς τακτικές ασφαλείας. Εάν οι διαχειριστές κωδικών είναι κάτι νέο για σένα, μπορεί να είναι δύσκολη απόφαση ποιόν να επιλέξεις. Εδώ δείχνουμε 5 επιλογές διαχειριστών κωδικών για μπορέσεις να βρεις τον καλύτερο τρόπο να διαχειρίζεσαι και να αποθηκεύεις κωδικούς για την μικρή επιχείρηση σου.

1.    1 Password

Το 1 Password προσφέρει μια επιλογή πλάνων από μικρές ομάδες μέχρι και 10 έως μεγάλες επιχειρήσεις. Χρειάζεται να θυμάσαι ένα μόνο κωδικό πρόσβασης λογαριασμού, ο οποίος προστατεύει τους υπόλοιπους κωδικούς σου και ευαίσθητες πληροφορίες. Είναι μια πλατφόρμα εύκολη στη χρήση, λειτουργεί με όλες τις συσκευές και έχει 24ωρη υποστήριξη πελατών, οπότε όταν τους χρειαστείς, θα είναι εκεί.

Γιατί μας αρέσει:

 • Μπορείς να κανονίσεις μια επίδειξη να δεις πως λειτουργεί ή να το δοκιμάσεις δωρεάν για 14 ημέρες.

 • Το χαρακτηριστικό του κοινού κωδικού εξοικονομεί χρόνο.

 • Σε ειδοποιεί αυτόματα στην περίπτωση αδύναμων ή διπλών κωδικών δια της παρακολούθησης τους.

2.    Dashlane

Το Dashlane διευκολύνει την διαχείριση κωδικών σε όλο το εύρος της επιχείρησης σου. Έχει μια πατενταρισμένη “μηδενικής γνώσης” αρχιτεκτονική που σημαίνει ότι ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να δουν τα δεδομένα σου. Το Dashlane παρέχει επίσης ειδοποιήσεις κινδύνου εάν τα προσωπικά σου δεδομένα κοινοποιηθούν οπουδήποτε στο διαδίκτυο και σου επιτρέπει να μοιράζεσαι τους κωδικούς σου χωρίς να τους αποκαλύπτεις.

Γιατί μας αρέσει:

 • Η ζωντανή παρακολούθηση του “σκοτεινού” διαδικτύου ελέγχει ότι τα δεδομένα σου δεν κοινοποιούνται κάπου που δεν θα έπρεπε.

 • Περιλαμβάνει ένα VPN (εικονικό ιδιωτικό δίκτυο) με απεριόριστη χρήση δεδομένων.

 • Αποθήκευση απεριόριστων κωδικών.

3.    NordPass

To NordVPN είναι μεγάλο όνομα στη βιομηχανία ασφαλείας του διαδικτύου και χρησιμοποιώντας την εμπειρία τους επεκτάθηκαν και στην διαχείριση κωδικών πρόσβασης. Το NordPass είναι ένας από τους πιο γνωστούς διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Προηγμένη κρυπτογράφηση διασφαλίζει ότι τα δεδομένα σου είναι ασφαλή και προστατευμένα σε κάθε σημείο πρόσβασης. Η προηγμένη γεννήτρια κωδικών διευκολύνει την επιλογή ενός ασφαλούς κωδικού και μπορείς να εξοικονομήσεις χρόνο με την λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να σώσεις μια φορά τον κωδικό και είναι στιγμιαία διαθέσιμος σε όλες τις συσκευές σου.

Γιατί μας αρέσει:

 • Εξαιρετική υποστήριξη πελατών.

 • Μπορείς να δεις εάν τα δεδομένα σου παραβιάστηκαν με ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο.

 • Έχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημέρων, οπότε μπορείς να το δοκιμάσεις χωρίς ρίσκο.

4.    Keeper Security

Το Keeper Security είναι έξοχο για μεσαίες επιχειρήσεις και δίνει την δυνατότητα στους διαχειριστές να συντονίσουν την ασφάλεια των δεδομένων και των κωδικών πρόσβασης μέσω πρόσβασης ανάλογη του ρόλου σου, οπότε ο καθένας βλέπει μόνο ό,τι χρειάζεται να δει. Χρησιμοποιεί ένα περιβάλλον μηδενικής εμπιστοσύνης και μηδενικής γνώσης και η δραστηριότητα των χρηστών παρακολουθείται εύκολα απ' οπουδήποτε.

Γιατί μας αρέσει:

 • Στήνεται σε όλες τις συσκευές μέσα σε λίγα λεπτά.

 • Οι επιχειρήσεις μπορούν να διαμορφώσουν τις τακτικές ασφαλείας των κωδικών, βεβαιώνοντας ότι οι κωδικοί πληρούν τις απαιτήσεις ασφαλείας τους.

 • Μπορείς εύκολα να δημιουργήσεις κοινούς φακέλους και να αφαιρέσεις, μετατρέψεις ή να περιορίσεις την πρόσβαση.

5.    Zoho Vault

Το Zoho Vault προσφέρει ένα ευέλικτο πλάνο που το καθιστά χρήσιμο για μικρότερες επιχειρήσεις. Μπορεί να χειριστεί πολλαπλές συνδέσεις και είναι προσβάσιμο απ' όλες τις πλατφόρμες και προγράμματα περιήγησης. Είναι μια προσιτή, εύκολη στη χρήση επιλογή, με σπουδαία σύγχρονα χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως την εκτός σύνδεσης πρόσβαση που σου επιτρέπει να δεις το Vault (κρύπτη) και να κατεβάσεις όλα σου τα δεδομένα χωρίς την ανάγκη κάποιας ασύρματης σύνδεσης (wifi)

Γιατί μας αρέσει:

 • Η γεννήτρια “έξυπνου” κωδικού είναι ένα εύχρηστο εργαλείο που δημιουργεί αυτόματα τους πιο ασφαλείς κωδικούς.

 • Ενσωματώνεται απρόσκοπτα με άλλες πλατφόρμες της Zoho καθώς και με υπηρεσίες τρίτων όπως το Google Drive, το Office 365 και το One Drive.

 • Το προηγμένο σύστημα διαμοιρασμού κωδικών επιτρέπει στους χρήστες να ζητούν πρόσβαση σε αρχεία ή να ρυθμίζεις πρόσβαση περιορισμένου χρόνου

Για τις επιχειρήσεις, το όλο θέμα είναι η έξυπνη ασφάλεια. Οι κωδικοί πρόσβασης είναι ο δίαυλος της απεριόριστης πρόσβασης στις απόρρητες πληροφορίες και δεδομένα της επιχείρησης σου, οπότε η προστασία τους είναι ουσιώδης. Ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης τα απλοποιεί όλα και κρατάει τους κωδικούς του προσωπικού σου ασφαλείς και απροσπέλαστους.

Για να δεις τι περισσότερο μπορεί να κάνει ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για την επιχείρηση σου, ζήτα προσωπικές συμβουλές από έναν ψηφιακό μας σύμβουλο στο V-Hub. Μάθε περισσότερα.

Τελευταία Σχετικά Άρθρα