Χρειάζεσαι βοήθεια;

Μοιράσου αυτό το άρθρο

4 τρόποι με τους οποίους μπορείς να διατηρήσεις υπό έλεγχο την κατανάλωση ενέργειας της επιχείρησής σου

Συμβουλές για τη μείωση των λογαριασμών κοινής ωφελείας σου

Φοβάσαι να ανάψεις τη θέρμανση; Προσπαθείς να μην χρησιμοποιείς πολλή ενέργεια; Όλοι επηρεαζόμαστε από τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας, ειδικά όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες...το πρόβλημα δεν είναι μόνο στα σπίτια μας. Οι επιχειρήσεις αναζητούν και αυτές τρόπους μείωσης των λογαριασμών τους.

Παρόλο που πολλές χώρες πρόκειται να μειώσουν τις τιμές ενέργειας κατά έως και 90% το 2023, ίσως αναρωτιέσαι αν υπάρχουν γρήγορες λύσεις βραχυπρόθεσμα.

Ευτυχώς, έχουμε πολλές συμβουλές για σένα. Αν λοιπόν ψάχνεις απλούς τρόπους για να θέσεις ένα όριο στη χρήση ενέργειας, είσαι στο κατάλληλο μέρος.

Συμβουλή #1: Άρχισε να εφαρμόζεις ενεργειακά αποδοτικές τεχνικές και συνήθειες φωτισμού

Εργάζεσαι από το σπίτι ή μήπως διαθέτεις κατάστημα; Όπως και να έχει, σίγουρα ο φωτισμός θα είναι απαραίτητος.

Θα πρέπει όμως να φροντίσεις ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αποδοτικός για να μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα...γρήγορα. Μπορείς για παράδειγμα να σταματήσεις να χρησιμοποιείς παραδοσιακούς λαμπτήρες πυρακτώσεως και να αρχίσεις να χρησιμοποιείς LED, οι οποίοι είναι οι πιο ενεργειακά αποδοτικοί (και διαρκούν έως και 25 φορές περισσότερο). Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να μειώσεις τη χρήση και κατ’ επέκταση τους λογαριασμούς σου.

Υπάρχουν ακόμη και αρκετές οικονομικά προσιτές τεχνολογικές λύσεις που θα σε βοηθήσουν με τη διαχείριση της ενεργειακής απόδοσης όσον αφορά τον φωτισμό. Αισθητήρες κίνησης, για παράδειγμα που θα ανάβουν τα φώτα μόνο όταν μπαίνει κάποιος σε ένα δωμάτιο, ή προσαρμόσιμα συστήματα φωτισμού (όπως το Philips Hue) που σου προσφέρουν καλύτερο έλεγχο της έντασης ή του τύπου φώτων που χρησιμοποιεί το γραφείο σου.

Αυτό μπορεί να συνδυαστεί με πιο έξυπνες συνήθειες φωτισμού, όπως το σβήσιμο των φώτων κατά τη διάρκεια της νύχτας ή όταν φεύγεις από ένα δωμάτιο, κάτι που θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην από μέρους σου χρήση ενέργειας. Φρόντισε να γίνει αυτό συνήθειά σου. Θα δεις τη διαφορά στους λογαριασμούς ενέργειας.

Συμβουλή #2: Σκέψου μικρές προσαρμογές

Όταν είμαστε σε αυτόματο πιλότο και επικεντρωνόμαστε στο να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε, μπορεί να μην προσέξουμε προσωρινές λύσεις που βρίσκονται ακριβώς μπροστά στα μάτια μας. Μερικές χρήσιμες υποδείξεις;

  • Εκτυπώσεις: Υπάρχουν έξοδα εκτύπωσης που θα μπορούσες να μειώσεις; Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν αρέσει σε όλους να κάνουν τα πάντα ψηφιακά (ψηφιακά ημερολόγια, λίστες και πολλά άλλα), αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι εκτυπωτές συμβάλλουν στη χρήση ενέργειας. Ίσως λοιπόν να είναι ένας τομέας εξοικονόμησης που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου.

  • Συσκευές: Ήξερες ότι αφήνοντας τις συσκευές σου σε κατάσταση αναμονής μπορεί να αυξήσεις τους λογαριασμούς ενέργειας χωρίς καν να το προσέξεις; Βγάλε την τηλεόραση, τον βραστήρα ή άλλες συσκευές από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιείς. Έτσι, θα μειώσεις τους λογαριασμούς σου.

  • Δέντρα: Σίγουρα ενισχύουν την ψυχική υγεία(και έχουν υπέροχη εμφάνιση!). Ήξερες όμως ότι μπορούν να σε βοηθήσουν και με τους λογαριασμούς θέρμανσής σου; Με την στρατηγική τοποθέτηση φυλλωμάτων, θάμνων και δέντρων έξω από τις πόρτες και τα παράθυρά σου, ο άνεμος δεν θα μπαίνει στο κτίριο και έτσι δεν θα έχεις όλα αυτά τα ενοχλητικά ρεύματα.

Συμβουλή #3: Εξοικονόμησε χρήματα ακόμα και με έναν βαθμό

Ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείσαι, είναι δύσκολο να εργάζεσαι σε κρύο περιβάλλον. Μην σβήσεις λοιπόν την θέρμανση. Υπάρχουν τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων προσαρμόζοντας απλά την θερμοκρασία.

Σκέψου το εξής: η μείωση του θερμοστάτη στο σπίτι σου κατά μόλις 1°C μπορεί να εξοικονομήσει έως και 7% στο κόστος θέρμανσης. Για την ακρίβεια, θα μπορούσες να μειώσεις τον ετήσιο λογαριασμό ρεύματός σου κατά πάνω από 70 € για κάθε βαθμό που χαμηλώνεις τη θέρμανση. Αυτή είναι μια σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων, χωρίς να πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας.

Τα δύσκολα μπορεί να τα αναλάβει η τεχνολογία. Αν δεις για παράδειγμα το Nest Learning Thermosta, της Google, προσαρμόζει αυτόματα τη θέρμανσή σου, ενώ σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείς το σπίτι ή το γραφείο σου και να μειώνεις το κόστος ενέργειας.

Συμβουλή #4: Βρες μια εφαρμογή που μπορεί να σε βοηθήσει

Σε αυτό το άρθρο έχουμε ήδη δει πώς μπορεί να σε βοηθήσει η τεχνολογία - ήξερες όμως ότι μπορεί να σε βοηθήσει και με την χρήση ενέργειας;

Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας σε θέματα τεχνολογίας για να διαχειρίζεσαι την χρήση σου μέσω μιας εφαρμογής. Με το TrueEnergy, για παράδειγμα, μπορείς να ελέγχεις περισσότερες από 600 συσκευές από το τηλέφωνό σου. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν είσαι έξω και συνειδητοποιήσεις ότι έχεις ξεχάσει να απενεργοποιήσεις κάποια συσκευή. Λειτουργεί και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό είναι πολύ καλό αν χρησιμοποιείς αυτοκίνητο ή βαν στη δουλειά.

Έλεγξε αν ο πάροχος ενέργειάς σου διαθέτει εφαρμογή για να μπορείς να παρακολουθείς τους λογαριασμούς, αλλά και τη χρήση ενέργειας. Αν γνωρίζεις περισσότερα, θα μπορείς να έχεις το νου σου και στη χρήση ενέργειας.

Προστάτευσε τα χρήματά σου εκεί που πρέπει

Τώρα που ξέρεις μερικά απλά κόλπα που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το κόστος ενέργειας, μπορείς να εστιάσεις σε αυτό που κάνεις καλύτερα - τη φροντίδα της επιχείρησης και των πελατών σου.

Χρειάζεσαι περισσότερη βοήθεια για το πως να περιορίσεις τους αυαξανόμενους λογαριασμούς ενέργειάς σου; Κλείσε ραντεβού με τον προσωπικό σου σύμβουλο, Vodafone Business Advisor και λάβε συμβουλές που ταιριάζουν στις ανάγκες της δικής σου επιχείρισης.

Ανακάλυψε τα ψηφιακά εργαλεία, που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τον απόλυτο έλεγχο της κατανάλωσης της ενέργειας της επιχειρήσης σου και να περιορίσεις σημαντικά το συνεχώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.

Τελευταία Σχετικά Άρθρα