4 τεχνολογίες στις οποίες πρέπει να δώσεις προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της κρίσης κόστους διαβίωσης

Ανακάλυψε ποιες τεχνολογίες θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να εξοικονομείς χρήματα κατά τη διάρκεια της κρίσης κόστους ζωής

Σε ανησυχεί η κρίση κόστους διαβίωσης;

Προφανώς δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει η κρίση ή ποιος θα είναι ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπός της. Υπάρχουν όμως τρόποι να αρχίσεις να υποστηρίζεις την επιχείρησή σου σήμερα. Το πρώτο βήμα; Η χρήση της τεχνολογίας.

Ξέρουμε ότι όταν βρίσκεσαι σε φάση περικοπών, η ιδέα του να εξαρτάσαι από την τεχνολογία σου φαίνεται τρομακτική. Η αλήθεια όμως είναι ότι, δίνοντας προτεραιότητα στις κατάλληλες τεχνολογίες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, μπορεί να καταφέρεις να μειώσεις το κόστος και να αυξήσεις τις πωλήσεις σου. Πώς; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις.

Χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης για πωλήσεις

Όταν δεν έχεις πολλά χρήματα, μια εξαιρετική τεχνολογία στην οποία μπορείς να επενδύσεις, είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καταρχάς, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις δωρεάν και είναι προσβάσιμα σε όλους. Επίσης, έχουν τεράστιες δυνατότητες προσέλκυσης νέων πελατών στην επιχείρησή σου.

Πάρε για παράδειγμα το TikTok. Είναι ένα ισχυρό επιχειρηματικό εργαλείο. Αφού εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την Ευρώπη, το TikTok Shop πλέον βοηθά εταιρείες να συνδέονται με νέους πελάτες καθημερινά. Το 77% των Ευρωπαίων χρηστών λέει ότι ανακάλυψε μικρές επιχειρήσεις στο TikTok πριν τις δει οπουδήποτε αλλού. Επομένως...αν δεν το έχεις κάνει ήδη, ίσως ήρθε η ώρα να αποκτήσεις λογαριασμό.

Πιθανό να αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς με την εξερεύνηση νέων καναλιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Είναι όμως σημαντικό να αφιερώσεις χρόνο και στην ανάπτυξη της παρουσίας σου στα ήδη δοκιμασμένα κανάλια. Εξάλλου, τους πρώτους μήνες του 2022, περίπου 307 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πελάτες χρησιμοποιούσαν το Facebook καθημερινά. Τι μας λέει αυτό; Ότι πιθανό να βρεις και τους δικούς σου πελάτες εκεί.

Ανεξάρτητα από τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης στα οποία προωθείς την επιχείρησή σου, θα πρέπει να διαφοροποιηθείς από τον ανταγωνισμό. Και πριν το καταλάβεις, οι πωλήσεις θα ανέβουν στα ύψη.

Αξιοποίηση του λογισμικού cloud

Τα έγγραφα σε φυσική μορφή αποτελούν πια παρελθόν. Αντιθέτως, τα ψηφιακά έγγραφα που αποθηκεύονται στο cloud μπορούν να βοηθήσουν τα μέλη της ομάδας σου να εργάζεται πιο αποτελεσματικά και να εξοικονομεί χρόνο κατά την αναζήτηση αρχείων. Θα μπορούν επίσης να αποκτούν πρόσβαση στα ίδια έγγραφα όπου κι αν βρίσκονται. Και, φυσικά, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο, φτάνει να υπάρχει σύνδεση στο ίντερνετ.

Η μεταφορά όλων των εγγράφων στο διαδίκτυο θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει άμεση εξοικονόμηση πόρων, καθώς δεν θα χρειάζεσαι πια χαρτί, χαρτικά, εκτύπωση και χώρο αποθήκευσης. Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται ασήμαντα, αλλά δεν είναι.

Και το καλύτερο; Συχνά μπορείς να χρησιμοποιείς αυτές τις πλατφόρμες χωρίς χρέωση, τουλάχιστον στην αρχή. Για μερικές από αυτές, απαιτείται στη συνέχεια μια μικρή μηνιαία ή ετήσια συνδρομή για να έχεις πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες που προσφέρουν. Μερικές από τις διαθέσιμες επιλογές είναι το Google, Apple και Microsoft.

Μεταφορά λειτουργιών στο διαδίκτυο

Μήπως έχουν αρχίσει να στοιβάζονται οι λογαριασμοί κοινής ωφελείας σου; Έχεις σκεφτεί να μεταφέρεις ορισμένες από τις λειτουργίες της επιχείρησής σου στο διαδίκτυο; Η μείωση του φυσικού χώρου του γραφείου ή του καταστήματός σου θα μπορούσε να είναι ένας εύκολος τρόπος για να εξοικονομήσεις χρήματα.

Μεταφέροντας τις συνομιλίες στο διαδίκτυο (χρησιμοποιώντας δηλαδή πλατφόρμες όπως το WhatsApp, το Skype και το Microsoft Teams), θα μπορούσες επίσης να μειώσεις τους λογαριασμούς τηλεφώνου σου. Αν περνάς πολύ χρόνο συνομιλώντας με την ομάδα σου, αυτές οι λύσεις για τηλεδιασκέψεις και βιντεοδιασκέψεις θα μπορούσαν να μειώσουν κατά πολύ τους λογαριασμούς σου. Επιπλέον, αφού αυτές οι εφαρμογές λειτουργούν μέσω υπολογιστών, δεν θα χρειάζεσαι πια ούτε σταθερά τηλέφωνα.

Οι δυνατότητες εξοικονόμησης χρημάτων δεν σταματούν εδώ. Αυτές οι λύσεις μπορούν να σε βοηθήσουν να μειώσεις και το κόστος των μετακινήσεων από και προς την εργασία. Αντί να πρέπει να πας κάπου για μια συνάντηση, μπορείς απλά να συνδεθείς στο διαδίκτυο για μια άμεση συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο. Είναι αλήθεια ότι ορισμένες πλατφόρμες χρεώνουν μια μικρή συνδρομή για προηγμένη χρήση. Μπορείς όμως να δοκιμάσεις τις δωρεάν εκδόσεις πριν κάνεις οποιαδήποτε επένδυση.

Πρόσφερε στην ομάδα σου περισσότερο χρόνο χάρη στην αυτοματοποίηση

Ενώ προσπαθείς να κρατήσεις το κόστος σε χαμηλά επίπεδα, είναι σημαντικό να δίνεις στην ομάδα σου χρόνο να εξελιχθεί. Με αυτό μπορεί να σε βοηθήσει η τεχνολογία. Αν και κάτι τέτοιο μπορεί να εμπεριέχει κάποιο κόστος, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, τα οφέλη που θα προσφέρει σε μακροπρόθεσμη βάση μπορεί να αξίζουν τον κόπο.

Με την αυτοματοποίηση, για παράδειγμα, τα μέλη της ομάδας σου θα έχουν περισσότερο χρόνο για εργασίες που θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν ή που θα φέρουν περισσότερα χρήματα στην επιχείρησή σου. Παρά το αρχικό κόστος, ο χρόνος που θα εξοικονομήσουν μπορεί να αξίζει τον κόπο. Θα μπορούν να τον εκμεταλλευτούν για να βοηθήσουν την επιχείρησή σου να μεγαλώσει, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να αισθάνονται μεγαλύτερη ικανοποίηση με τη δουλειά τους.

Δεν ξέρεις αν η αυτοματοποίηση είναι κατάλληλη για την ομάδα σου; Πολλά εργαλεία προσφέρουν δωρεάν επίδειξη ή δοκιμαστική περίοδο. Έτσι, θα μπορείς να τα τεστάρεις πριν επενδύσεις. Αποστολή email σε πελάτες ή δημιουργία αναφορών πωλήσεων; Για ρίξε μια ματιά στα Mailchimp, Zapier και Katalon.

Η τεχνολογία μείωσης του κόστους θα μπορούσε να βοηθήσει την επιχείρησή σου να ευδοκιμήσει

Επηρεάζει ήδη την επιχείρησή σου η κρίσης του κόστους διαβίωσης; Ή μήπως τώρα άρχισες να βλέπεις τον αντίκτυπο; Όπως και να' χει, κάνε προσεκτικά βήματα προς τα εμπρός και συνέχισε να έχεις το νου σου στο κόστος καθώς προχωράς.

Συνέχισε να μιλάς με τα μέλη της ομάδας σου καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις ποιες τεχνολογίες θα μπορούσαν πραγματικά να τους βοηθήσουν, αλλά και ποιες είναι κατάλληλες για την υποστήριξη της ανάπτυξης της επιχείρησής σου.

Είσαι έτοιμος(η) να αρχίσεις να ψάχνεις για τεχνολογίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την επιχείρησή σου να εξοικονομεί χρήματα κατά τη διάρκεια της κρίσης του κόστους διαβίωσης, αλλά θέλεις να μιλήσεις με κάποιον για τις επιλογές που έχεις; Ο προσωπικός σου σύμβουλος, Vodafone Business Advisor, είναι εδώ για να σε υποστηρίξει.

Αν πάλι θέλεις να κατανοήσεις πώς μπορεί να συνεχίσει να έχει χρήματα η επιχείρησή σου σε δύσκολες περιόδους, συνέχισε να διαβάζεις εδώ.

Τελευταία Σχετικά Άρθρα