Χρειάζεσαι βοήθεια;

Μοιράσου αυτό το άρθρο

Υβριδική εργασία και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο - Πώς να παραμείνετε ασφαλείς

Άρθρα
24 Nov 2023

Η υβριδική εργασία είναι εδώ για να μείνει και οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου το εκμεταλλεύονται. Μάθετε πώς να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο ενώ εργάζεστε από οπουδήποτε.

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί προτεραιότητα για όλες τις επιχειρήσεις, αλλά για τους απομακρυσμένους και υβριδικούς εργαζόμενους, είναι ακόμη πιο ζωτικής σημασίας να παραμείνουν ένα βήμα μπροστά. Το επίπεδο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που έχουμε στο σπίτι είναι γενικά χαμηλότερο από αυτό που παρατηρείται στους χώρους εργασίας, αλλά η υβριδική εργασία έχει «θολώσει» αυτές τις γραμμές με αποτέλεσμα οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι να προκαλούν παραβίαση της ασφάλειας στο 20% των οργανισμών. Εάν η ομάδα σας λειτουργεί υβριδικά ή απομακρυσμένα, πρέπει να γνωρίζουν πώς να παραμένουν ασφαλείς στο διαδίκτυο.

Γιατί η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι σημαντική για τους απομακρυσμένους υπαλλήλους;

Πλέον, μερικοί άνθρωποι μπορούν να εργαστούν από οπουδήποτε. Αλλά δεν υπάρχει παντού η διαδικτυακή ασφάλεια που απαιτείται για την προστασία της επιχείρησής σας - και αυτό ανησυχεί τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Μπορεί να καταστήσει τους απομακρυσμένους υπαλλήλους έναν εύκολο στόχο για προηγμένους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο που εκμεταλλεύονται άτομα που διαθέτουν μόνο βασικό λογισμικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ή ακόμα χειρότερα, δεν διαθέτουν και καθόλου. Η απάτη, ο εκβιασμός και η κλοπή ταυτότητας είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι τραπεζικές πληροφορίες και οι διευθύνσεις σπιτιού θα μπορούσαν να είναι πολύτιμες για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι ασφαλείας κατά την εργασία από το σπίτι;

Η υβριδική εργασία μπορεί να βελτιώσει την ευελιξία, την παραγωγικότητα και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, αλλά μαζί της έρχονται οι πρόσθετοι κίνδυνοι ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της υβριδικής εργασίας.

Απάτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Περίπου 3,4 δισεκατομμύρια ανεπιθύμητα μηνύματα αποστέλλονται καθημερινά και οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου γίνονται όλο και πιο καλοί στην αποστολή πολύ ρεαλιστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αλλά κοιτάξτε προσεκτικά, υπάρχουν συνήθως λεπτά σημάδια όπως ορθογραφικά λάθη ή μια γραμματοσειρά που δεν είναι σωστή.

Κάνοντας κλικ σε συνδέσμους

Οι απάτες ηλεκτρονικού «ψαρέματος», οι ιοί και το spyware αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Βεβαιωθείτε ότι εμπιστεύεστε τον αποστολέα πριν ανοίξετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους που φαίνονται ύποπτοι.

Αφήνοντας το φορητό υπολογιστή σας χωρίς επίβλεψη

Κλειδώστε το φορητό υπολογιστή σας με έναν κωδικό πρόσβασης όταν φεύγετε από το χώρο του γραφείου του σπιτιού σας ή κλειδώστε την πόρτα για να το διατηρήσετε ασφαλές.

Έλλειψη γνώσης

Μερικοί άνθρωποι απλά δεν γνωρίζουν τους κινδύνους, οπότε η εκπαίδευση στον κυβερνοχώρο και οι ενημερώσεις για όλους τους υπαλλήλους σας μπορούν να σας βοηθήσουν να ενημερώσετε τους εργαζομένους σας.

Πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο κατά την υβριδική εργασία;

Εάν δεν ληφθούν τα σωστά μέτρα, ο αντίκτυπος μιας επίθεσης στον κυβερνοχώρο σε μια μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να είναι καταστροφικός. Ακολουθούν μερικοί τρόποι ελαχιστοποίησης των κινδύνων ασφάλειας απομακρυσμένης εργασίας.

  • Δημιουργήστε μια στρατηγική ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που περιλαμβάνει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι για να παραμείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο.

  • Το έχουμε πει πριν και θα το πούμε ξανά - προσπαθήστε να μην συνδεθείτε σε δωρεάν δημόσιο Wi-Fi. Εάν το δίκτυο δεν απαιτεί κωδικό πρόσβασης για να συνδεθεί, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι πιθανώς ελλιπής.

  • Εάν ένας προμηθευτής αλλάξει τα τραπεζικά του στοιχεία, καλέστε τον για επιβεβαίωση πριν πραγματοποιήσετε μια πληρωμή.

  • Παρέχετε συρόμενα καλύμματα κάμερας web στους υπαλλήλους σας. Οι κάμερες web είναι απαραίτητες για διαδικτυακές συναντήσεις, αλλά μπορούν να παραβιαστούν, πράγμα που σημαίνει ότι η ζωή στο σπίτι σας καταγράφεται χωρίς τη συγκατάθεσή σας ή τη γνώση σας.

  • Χρησιμοποιήστε ένα VPN. Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα παρέχουν μια ασφαλή σύνδεση στο Διαδίκτυο που είναι κρυπτογραφημένη. Μάθετε περισσότερα για το IP VPN της Vodafone εδώ.

  • Κάντε τους κωδικούς πρόσβασής σας ισχυρούς και ασφαλ είς.

  • Ενεργ-οποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγ-όντων (Two Factor Authentication) για να προσθέσετε ένα ακόμη επίπεδο προστασίας.

Η υβριδική εργασία είναι εδώ για να μείνει και δυστυχώς, το ίδιο και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Για να μάθετε πώς να παραμείνετε ένα βήμα μπροστά και να διατηρήσετε την επιχείρησή σας ασφαλή στο διαδίκτυο, λάβετε συμβουλές 1-2-1 από τους ψηφιακούς συμβούλους V-Hub.

Ανακαλύψτε τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που θα προστατεύσουν τη δική σας επιχείρηση στον κυβερνοχώρο!

Τελευταία Σχετικά Άρθρα