Πώς να μετατρέψεις τις βιντεοκλήσεις σου από απλά βίντεο σε πηγή έμπνευσης για τους εργαζομένους

Μάθε πώς μπορείς να αξιοποιήσεις το λογισμικό βιντεοδιασκέψεων σου στο έπακρο

Οι βιντεοκλήσεις αποτελούν ουσιαστικό κομμάτι των καθημερινών δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν «κόπωση από τις κλήσεις», πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεις πιο δημιουργικούς τρόπους για να διατηρήσεις το ενδιαφέρον τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διαθέτεις τα σωστά εργαλεία και να ξέρεις πώς να τα αξιοποιήσεις.

Σε ένα πολύ βασικό επίπεδο το λογισμικό βιντεοδιασκέψεων επιτρέπει στους υπαλλήλους σου να συνομιλούν μεταξύ τους ψηφιακά. Ωστόσο μπορεί να κάνει ακόμη περισσότερα. Εάν λοιπόν θέλεις να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις κλήσεις σου, σου έχουμε κάποιες συμβουλές.

1. Κάνε το σωστά

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αποκτήσεις το κατάλληλο λογισμικό βιντεοδιασκέψεων για την επιχείρησή σου. Υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά – Microsoft Teams, Zoom, Google Meet, μεταξύ άλλων – αλλά το ποιο από αυτά τα λογισμικά θα χρησιμοποιήσεις θα εξαρτάται από το τι ακριβώς θέλεις να κερδίσεις από αυτό.

Αρχικά, αναλογίσου σε τι βαθμό εξαρτάται η επιχείρησή σου από τις ψηφιακές κλήσεις. Εάν κάνεις κλήσεις απλώς για να μιλάς, τότε το βασικό, δωρεάν πακέτο του λογισμικού είναι αρκετό. Ωστόσο, εάν τα μέλη της ομάδας σου εργάζονται επί το πλείστον εξ αποστάσεως και θα επωφελούνταν από πρόσθετες λειτουργίες, ένα premium πλάνο θα μπορούσε πραγματικά να αναβαθμίσει την εμπειρία της κλήσης και να ενθαρρύνει τo χτίσιμο σχέσεων και τη συνεργασία ανάμεσα στα μέλη της ομάδας.

2. Γίνε πιο δημιουργικός(ή)

Αν και το λογισμικό βιντεοδιασκέψεων χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για επικοινωνία με άλλα μέλη της ομάδας ή πελάτες, μπορεί στην πραγματικότητα να χρησιμοποιηθεί για πολύ περισσότερα πράγματα. Και αν επιλέξεις ένα premium πλάνο, σκέψου πώς θα μπορούσες να επωφεληθείς στο έπακρο χρησιμοποιώντας τα εργαλεία με διαφορετικούς τρόπους.

Θα μπορούσες, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσεις το λογισμικό βιντεοδιασκέψεων για καταιγισμούς ιδεών, για να ενθαρρύνεις τα μέλη της ομάδας σου να συνεργαστούν καλύτερα μεταξύ τους και για να τα εμπνεύσεις να σκεφτούν νέες, συναρπαστικές ιδέες. Εναλλακτικά, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να διεξάγεις ένα διαδικτυακό σεμινάριο με κάποιον εμπειρογνώμονα της εταιρείας σου. Θέλεις να διδάξεις νέες δεξιότητες στο προσωπικό σου; Μπορείς να διεξάγεις διαδραστικές συνεδρίες εντός της πλατφόρμας. Οι επιλογές είναι ατελείωτες, σκέψου λοιπόν δημιουργικά.

3. Κάνε το πιο διαδραστικό

Όταν χρησιμοποιείς εργαλεία βιντεοδιασκέψεων προτεραιότητα έχει η επικοινωνία και η συνεργασία με τους εργαζομένους σου. Η προσθήκη, λοιπόν, διαδραστικών στοιχείων στις κλήσεις θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή και τη συνεργασία τους.

Εάν το λογισμικό σου τα υποστηρίζει, χρησιμοποίησε λειτουργίες όπως εικονικούς πίνακες για τη δημιουργία διαγραμμάτων και τη σύνταξη ιδεών ή ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις για να παρακινήσεις τους εργαζομένους σου να ψηφίζουν για αποφάσεις. Ταυτόχρονα, η χρήση “αιθουσών” για δραστηριότητες που αφορούν μικρές ομάδες βοηθάει τους υπαλλήλους να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και προάγει ένα περιβάλλον ομαδικής εργασίας.

4. Εμπνεύσου νέες ιδέες

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσεις το ενδιαφέρον των εργαζομένων σου είναι να τους παρέχεις υλικό που θα τους εμπνεύσει και προετοιμάσει για δημιουργική σκέψη.

Αν και οι κλήσεις είναι διαδικτυακές, αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι δραστηριότητες θα πρέπει να πραγματοποιούνται στο διαδίκτυο. Σκέψου έξω από τα καθιερωμένα και στείλε τους κάποια έντυπα για να εξάψεις τη φαντασία των εργαζομένων σου. Εναλλακτικά, η προβολή κάποιου βίντεο ή παρουσίασης μέσω της πλατφόρμας βιντεοδιάσκεψης θα είναι εξίσου αποτελεσματική.

Με μια πρώτη ματιά, οι βιντεοδιασκέψεις δεν φαίνεται να είναι και τόσο συναρπαστικές. Ωστόσο, μπορείς να καταφέρεις πολλά, εάν χρησιμοποιήσεις τα σωστά εργαλεία με τον σωστό τρόπο.

Οι δυνατότητες της βιντεοδιάσκεψης είναι ατελείωτες. Μάθε περισσότερα σχετικά με τις λύσεις και τα ψηφιακά εργαλεία που θα σου επιτρέψουν να εκμεταλλευτείς στο έπακρο και να βελτιστοποιήσεις τις ψηφιακές σου επικοινωνίες.

Μάθε Περισσότερα

Τελευταία Σχετικά Άρθρα