Γνωρίζεις πως να κάνεις την ομάδα σου παραγωγική από όπου και αν βρίσεκται;

Πώς να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις της υβριδικής εργασίας

Η ευέλικτη εργασία σίγουρα δεν είναι κάτι καινούριο. Ήξερες όμως ότι τα δύο τρίτα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων δεν είναι ακόμα έτοιμα για επιτυχία σε έναν υβριδικό κόσμο;

Παρά τα πλεονεκτήματά της, η ευέλικτη εργασία δημιουργεί και σοβαρές προκλήσεις. Η έλλειψη προσωπικής αλληλεπίδρασης μπορεί να οδηγήσει σε κακή επικοινωνία και να σε κάνει να νιώθεις αποκομμένος(η) από την υπόλοιπη εταιρεία.

Αν θέλεις να αποφύγεις την κακή επικοινωνία στο χώρο εργασίας, τότε η τεχνολογία θα μπορούσε να σε βοηθήσει να ενισχύσεις την παραγωγικότητα και να νιώσεις πιο κοντά στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σου.

Ενοποίηση του διάσπαρτου εργατικού δυναμικού

Σε όλους μας έχει τύχει να χανόμαστε στην προσπάθειά μας να βρούμε το δρόμο μας μέσα από μια επιφάνεια εργασίας γεμάτη ανοιχτές καρτέλες. Οι εφαρμογές επικοινωνίας στο χώρο εργασίας είναι απίστευτα δημοφιλείς επειδή βοηθούν εσένα και τους συναδέλφους σου να συνεργάζεστε καλύτερα, βελτιώνοντας παράλληλα την παραγωγικότητα. Ποια πλατφόρμα είναι κατάλληλη για την επιχείρησή σου; Δημιουργήσαμε έναν γρήγορο οδηγό για να σε βοηθήσουμε να αποφασίσεις.

1. Slack

Για να το θέσουμε απλά, το Slack είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που διευκολύνει την άμεση συνομιλία με τα μέλη της ομάδας σου, είτε βρίσκονται στο διπλανό γραφείο είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας. Μέσω οργανωμένων συνομιλιών σε ειδικά κανάλια, το Slack απλοποιεί την καθημερινή ανταλλαγή μηνυμάτων και την κοινή χρήση ιδεών. Μπορεί να έχεις ένα κανάλι αποκλειστικά για μια αναφορά πάνω στην οποία εργάζεσαι και ένα άλλο κανάλι για φιλικές συζητήσεις. Είναι εξαιρετική επιλογή γιατί μπορείς επίσης να καλείς τους συναδέλφους σου απευθείας μέσω του Slack και να κάνεις εικονικές συνεδριάσεις. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι οι δημοσκοπήσεις του Slack που είναι χρήσιμες εάν χρειάζεται ψηφοφορία για μια απόφαση της εταιρείας ή αν απλά χρειάζεσαι βοήθεια για να αποφασίσεις πού θα πας για φαγητό μετά τη δουλειά!

2. ProofHub

Το ProofHub σου επιτρέπει και αυτό να επικοινωνείς και να διαχειρίζεσαι όλα τα έργα σε ένα μέρος. Τα δυνατά του σημεία, όμως, βρίσκονται στα οπτικά του χαρακτηριστικά. Από τις σημειώσεις της ομάδας μέχρι τα γραφήματα, τις λίστες υποχρεώσεων και την παρακολούθηση χρόνου, το ProofHub μπορεί να βοηθήσει την ομάδα σου να βλέπει πώς χαρτογραφείται το κάθε βήμα ενός έργου με την πάροδο του χρόνου. Μπορείς επίσης να βλέπεις τα έργα πάνω στα οποία εργάζονται οι συνάδελφοί σου και σε ποιο στάδιο του έργου βρίσκονται, ώστε να μπορείς να παρακολουθείς τις προθεσμίες.

3. Microsoft Teams

Όπως και με άλλες εφαρμογές επικοινωνίας, το Microsoft Teams μπορεί επίσης να βοηθήσει την ομάδα σου να παραμένει σε επαφή και να οργανώνεται - όλα σε ένα μέρος. Τι το κάνει διαφορετικό; Η πλατφόρμα προσφέρει πολλά περισσότερα καθώς στεγάζει έναν εικονικό χώρο εργασίας για συσκέψεις, ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων, φωνητικές κλήσεις, βιντεοκλήσεις καθώς και κοινή χρήση αρχείων, όλα κάτω από μια στέγη. Μπορείς ακόμη και να αποθηκεύεις αρχεία στο cloud και να βρίσκεις τα ίδια αρχεία στο Microsoft Teams. Έτσι, θα μπορούν να τα βρίσκουν εύκολα όλα τα μέλη της ομάδας. Αυτή θα μπορούσε να είναι η κατάλληλη επιλογή για σένα, εάν ψάχνεις για έναν εύκολο τρόπο διαχείρισης του φόρτου εργασίας της ομάδας σου, να έχεις τις εργασίες υπό έλεγχο και να βοηθάς να παραμένουν σε επαφή όλα τα μέλη της ομάδας.

4. ZoomPhone

Ως εφαρμογή για τηλέφωνο, βίντεο, συσκέψεις και ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων, το ZoomPhone είναι το εργαλείο επικοινωνίας που σου επιτρέπει να κάνεις την καλύτερη δουλειά από οπουδήποτε. Μπορείς να πραγματοποιείς και να λαμβάνεις τηλεφωνικές κλήσεις, να μοιράζεσαι την εργασία σου, να συμμετέχεις σε βιντεοσυσκέψεις και να προσεγγίζεις άμεσα τους συναδέλφους σου. Είσαι στο γραφείο, στο σπίτι ή μήπως σε ταξίδι; Όπου κι αν βρίσκεσαι, μπορείς να κατεβάσεις το ZoomPhone σε οποιαδήποτε συσκευή με το πάτημα ενός κουμπιού. Επομένως είναι εξαιρετικό για να βοηθάει την ομάδα να παραμένει συνδεδεμένη. Ωστόσο, το ZoomPhone είναι καθαρά μια εφαρμογή επικοινωνίας, οπότε αν ψάχνεις λειτουργίες όπως η κοινή χρήση αρχείων, δεν είναι η κατάλληλη επιλογή για σένα.

Τώρα που έχεις δει ορισμένες από τις επιλογές ξεκάθαρα διατυπωμένες, ήρθε η ώρα να αποφασίσεις τι θα κάνεις για να διευκολύνεις την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών της ομάδας σου, όποτε χρειάζεται και όπου κι αν βρίσκονται. Πριν το καταλάβεις, θα περνάς περισσότερο χρόνο δουλεύοντας με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σου και επιτυγχάνοντας τους στόχους σας, μαζί.

Θέλεις να συζητήσεις τις επιλογές σου μαζί μας; Κλείσε ραντεβού με τον προσωπικό σου σύμβουλο, Vodafone Business Advisor για δωρεάν καθοδήγηση από ειδικούς και γνώσεις σχετικά με τη συνεχώς εξελισσόμενη γκάμα εργαλείων επικοινωνίας.

Ανακάλυψε τα ψηφιακά εργαλεία που θα βοηθήσουν την ομάδα σου να παραμείνει συνδεδεμένη και παραγωγική από όπου και αν βρίσκεται.

Τελευταία Σχετικά Άρθρα