Χρειάζεσαι βοήθεια;

Μοιράσου αυτό το άρθρο

Βοηθάς την ομάδα σου να συνεργαστεί; Αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν

Άρθρα
06 May 2024

Λειτούργησε την επιχείρησή σου χωρίς προβλήματα και διατήρησε την ομάδα σου ευχαριστημένη με τις σωστές τεχνολογίες.

Η ομαλή λειτουργία της επιχείρησής σου είναι πολύ πιο εύκολη έχοντας τεχνολογίες συνεργασίας που σε υποστηρίζουν. Βοηθούν στην ταχύτερη και ευκολότερη ομαδική εργασία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να συνεργαστείς με άτομα σε διαφορετικές τοποθεσίες από όλη τη χώρα ή τον κόσμο και να σε βοηθήσουν να παραδώσετε την καλύτερη έκδοση του προϊόντος ή της υπηρεσίας σου.

Παρακάτω παρουσιάζουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ορισμένων δημοφιλών τεχνολογιών συνεργασίας, όπως η τηλεδιάσκεψη και οι εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων.

Γιατί χρειάζομαι τηλεδιάσκεψη;

Εάν η ομάδα σου εργάζεται εξ αποστάσεως, πιθανώς χρειάζεσαι τηλεδιάσκεψη. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ενημερώνεσαι χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψεις, ενώ μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να προσλάβεις μέλη της ομάδας σου και να βρεις πελάτες χωρίς να περιορίζεσαι από την τοποθεσία τους. Επιπλέον, μπορεί να είναι ταχύτερο να εξηγήσεις πράγματα συμμετέχοντας σε μια γρήγορη βιντεοκλήση από το να πληκτρολογήσεις ένα μήνυμα.

Γιατί χρειάζομαι μια εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων;

Δεν χρειάζεται να τα γράφεις όλα σε emails. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι τεχνολογίες άμεσων γραπτών μηνυμάτων είναι τόσο εύχρηστες. Είναι ιδανικές για γρήγορες ερωτήσεις και συζητήσεις που πρέπει να γίνουν σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, μπορείς να μιλάς σε συγκεκριμένες ομάδες ή "κανάλια" ανθρώπων ταυτόχρονα. Μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από την ανταλλαγή μηνυμάτων - τα περισσότερα σου επιτρέπουν να συνδέεσαι σε άλλα λογισμικά και ιστότοπους που μπορεί να χρησιμοποιείς, όπως το Mailchimp.

Ακολουθούν ορισμένες επιλογές που θα μπορούσες να δεις...

Microsoft Teams

Η εφαρμογή Microsoft Teams είναι μια εύχρηστη επιλογή που σου επιτρέπει να συνομιλείς μέσω άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων, καθώς και να πραγματοποιείς κλήσεις βίντεο και ήχου. Η Microsoft έχει συνδέσει τις περισσότερες από τις εφαρμογές της με την εφαρμογή Teams, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να έχεις πρόσβαση στο ημερολόγιό σου, να προγραμματίζεις συναντήσεις και να ανοίγεις έγγραφα, όλα μέσα από αυτό. Και ακόμα ένα πλεονέκτημα; Αν έχεις ήδη άδεια χρήσης του Microsoft 365, η λειτουργία Teams δεν θα σου κοστίσει τίποτα.

Η επικοινωνία και η συνεργασία με την ομάδα σου και τους πελάτες μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη με τη βοήθεια αυτών των τεχνολογιών. Οι περισσότερες εφαρμογές προσφέρουν δωρεάν δοκιμές 30 ημερών, ώστε να μπορείς ε να τις δοκιμάσεις για να δεις ποια λειτουργεί καλύτερα για εσένα. Θα πρέπει να ενθαρρύνεις τις ομάδες σου να τις χρησιμοποιήσουν, αν αποφασίσεις να προχωρήσεις σε δωρεάν δοκιμή, ώστε στο τέλος της δωρεάν περιόδου να μπορέσεις να λάβεις κάποια καλά σχόλια από όλους σχετικά με το ποιο προτιμούν και γιατί.

Zoom

Το Zoom είναι μια εφαρμογή τηλεδιάσκεψης, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο τηλέφωνο ή στον υπολογιστή σου. Είναι δωρεάν για συνεδριάσεις διάρκειας έως 40 λεπτών (υπάρχουν και επιχειρηματικά πακέτα επί πληρωμή) και μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με πολλές άλλες εφαρμογές, όπως το Ημερολόγιο της Google. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για τηλεδιασκέψεις, οπότε αν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις το Zoom, θα σου συνιστούσαμε να επιλέξεις και μια εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων, για τις συνομιλίες που δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν μέσω σύσκεψης.

Slack

Το Slack είναι μια εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων για εσωτερική χρήση από ομάδες, αλλά μπορείς επίσης να προσθέσεις εξωτερικούς ανθρώπους, όπως πελάτες, σε ιδιωτικά κανάλια. Συνδέεται με περισσότερες από 2.000 εφαρμογές, ενώ μπορείς επίσης να πραγματοποιήσεις ομαδικές ή ατομικές κλήσεις χρησιμοποιώντας το. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Slack διαθέτει περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο, οπότε δεν θα πρέπει να βασίζεσαι σε αυτό για την αποθήκευση σημαντικών πληροφοριών.

Μπορεί να έχεις ήδη μιλήσει με έναν από τους ψηφιακούς συμβούλους του V-Hub. Αν όχι ή αν ενδιαφέρεσαι για περισσότερη υποστήριξη, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας εδώ. Το Κέντρο Γνώσης μας είναι επίσης γεμάτο με πληροφορίες και συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στο ψηφιακό σου ταξίδι.

Τελευταία Σχετικά Άρθρα