Χρειάζεσαι βοήθεια;

Μοιράσου αυτό το άρθρο

5 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις το ChatGPT στην επιχείρηση σου

Άρθρα
20 Jun 2023

Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) δεν είναι πλέον μια φουτουριστική έννοια σαν αυτήν που τροφοδοτεί ρομπότ στις ταινίες. Είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας και αυτή τη στιγμή το ChatGPT είναι καυτό θέμα.

Τους τελευταίους μήνες υπήρξε αρκετός θόρυβος γύρω από το ChatGPT και αυτό μας έκανε να σκεφτούμε, εάν η τεχνητή νοημοσύνη ήρθε για να παραμείνει, πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ChatGPT στην δουλειά μας; Μια μελέτη της ΙΒΜ κατέδειξε ότι 35% των εταιρειών δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στις εργασίες της και περίπου 42% την διερευνούν. Οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν το νου τους να προχωρήσουν όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να μη μείνουν πίσω.

Τι είναι το ChatGPT;

Το ChatGPT είναι ένα δωρεάν εργαλείο, διαθέσιμο σε όλους, που τροφοδοτείται με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Μπορεί να πραγματοποιήσει ένα ευρύ φάσμα εργασιών με έναν τρόπο σχεδόν ανθρώπινο. Οι αλγόριθμοι του ChatGPTείναι πανέξυπνοι και εάν θα ήθελες να το γνωρίσεις καλύτερα, μπορείς να συζητήσεις μαζί του και να του κάνεις ερωτήσεις καθώς μπορεί να επεξεργαστεί την γλώσσα σε πραγματικό χρόνο. Συγκεκριμένα, η ανταπόκριση του chatbot είναι συνήθως θέμα δευτερολέπτων, ελευθερώνοντάς σου χρόνο ώστε να εστιάσεις σε πιο σημαντικά θέματα της επιχείρησης.

Σε ακούμε να ρωτάς: “Το ChatGPT δεν είναι κάτι σαν το Google;”. Ενώ υπάρχουν κάποιες ομοιότητες, το ChatGPT είναι ένα εξεζητημένο chatbot που καταλαβαίνει την γλώσσα, ενώ το Google είναι μια ισχυρή μηχανή αναζήτησης, ειδικά σχεδιασμένη να αναζητάει πληροφορίες στο διαδίκτυο. Μπορείς να ζητήσεις από το ChatGPT να κάνει πράγματα που το Google δεν μπορεί. Μερικά παραδείγματα:

Chat GPT

“Φτιάξε μου ένα μενού για μια βίγκαν καφετέρια στην Αθήνα, συμπεριλαμβάνοντας ποτά, επιλογές πρωϊνού και μεσημεριανού και τιμές.”

Χρόνος: 17 δευτερόλεπτα για 11 αντικείμενα στο μενού.

“Δημιούργησε μια λίστα ερωτήσεων συνεντεύξεως για ένα στέλεχος εμπορικής εταιρείας που παίρνει συνέντευξη σε έναν νέο γραφίστα.”

Χρόνος: 31 δευτερόλεπτα για 15 λεπτομερείς ερωτήσεις.

“Δώσε μου συγκεκριμένες οδηγίες πως να φτιάξω έναν κήπο με βότανα.”

Χρόνος: 21 δευτερόλεπτα για μια διαδικασία 10 βημάτων.

Google

"Υποδείγματα μενού για βίγκαν καφετέριες.”

“Παραδείγματα ερωτήσεων συνέντευξης.”

“Πως να φτιάξεις έναν κήπο με βότανα.”

Υπάρχουν προβληματισμοί ασφαλείας με το ChatGPT;

Όπως κάθε νέα τεχνολογία που είναι δωρεάν διαθέσιμη στο διαδίκτυο, μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από κυβερνοεγκληματίες. Τα chatbot μπορεί να είναι ευάλωτα σε επιθέσεις, αλλά οι προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης εξελίσσουν και βελτιώνουν την ασφάλεια όσο μπορούν.

Ωστόσο, σημαντικό είναι να εκπαιδεύσεις τους εργαζομένους σου στην ασφαλή χρήση του ChatGPT. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς μια ασφαλή σύνδεση όταν μπαίνεις στο διαδίκτυο, να κρυπτογραφείς ευαίσθητα δεδομένα και να ελέγχεις ποιος έχει πρόσβαση.

5 τρόποι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ChatGPT στην δουλειά σου:

Να βελτιώσεις και να διορθώσεις ένα ήδη γραμμένο περιεχόμενο

Ας πούμε ότι έχεις γράψει ένα blog, ενημερωτικό δελτίο ή ένα άρθρο αλλά θέλεις να το ελέγξεις για συντακτικά λάθη, σαφήνεια και ύφος. Απλά λες στο ChatGPT τι θέλεις και επικολλάς το κείμενο που θέλεις να ελεγχθεί. Τόσο εύκολα.

Να ζητήσεις ιδέες

Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη ως αφετηρία για να βρίσκουν ιδέες και να παίρνουν μερικά διασκεδαστικά και καινοτόμα εναύσματα. Απλά πες της τι προσπαθείς να επιτύχεις, με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια και το chatbot θα σου δώσει ιδέες, σχόλια και λύσεις. Για παράδειγμα “δώσε μου ιδέες για αστείες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικές με το καλοκαίρι”.

Να συντάσσεις email

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου για την επικοινωνία. Ζήτησε από το ChatGPT να συντάξει ένα email και φρόντισε να συμπεριλάβεις τα βασικά σημεία. Έλεγξε το αποτέλεσμα που θα σου δώσει – καθώς η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι τέλεια – και βεβαιώσου ότι το email δείχνει σαν να το έχεις γράψει εσύ.

Να συνοψίζεις πληροφορίες

Το ChatGPT είναι πολύ καλό στο να παίρνει ένα email, σημειώσεις συναντήσεων ή μια παρουσίαση (αυτά είναι μερικά παραδείγματα) και να τα συνοψίζει στα βασικά σημεία και σ' αυτά που πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες. Εξοικονόμησε χρόνο και μπες κατ' ευθείαν στην ουσία του θέματος.

Να δημιουργείς παρουσιάσεις

Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να γράψεις τις ιδέες σου στο χαρτί. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να σε βοηθήσει να τις συγκεντρώσεις όλες μαζί σε ένα δημιουργικό έγγραφο παρουσίασης με ξεκάθαρο σκοπό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις υποδείγματα της εταιρείας σου ή να της ζητήσεις να δημιουργήσει ένα για σένα. Απλά, φρόντισε να είσαι ακριβής σχετικά με τις ανάγκες σου, ώστε το chatbot να σου φτιάξει την καλύτερη δυνατή παρουσίαση.

Το ChatGPT μπορεί να κάνει όλα αυτά και πολύ περισσότερα, έχουμε απλά σκαλίσει την επιφάνεια… Είναι σπουδαία λύση εξοικονόμησης χρόνου για επιχειρήσεις, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται κατάλληλα, ώστε η φίρμα σου να μην δίνει την αίσθηση ρομπότ – το λογοπαίγνιο ήταν σκόπιμο – . Αφιέρωσε λίγο χρόνο να δοκιμάσεις το ChatGPT για να δεις τα καταπληκτικά πράγματα που μπορεί να κάνει να βοηθήσει την επιχείρηση σου.

Μάθε περισσότερα σχετικά με το πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σου, με προσωπική υποστήριξη, μιλώντας με έναν από τους ψηφιακούς μας συμβούλους στο V-Hub.

Τελευταία Σχετικά Άρθρα